Salaris en salaris

Schreef ik vanmorgen dat ik 8 miljoen ontslagvergoeding voor een topman van ABN AMRO wel wat veel vond, laat de overheid nu zien dat ze ook op de kleintjes letten. En wel op de hele kleintjes. Bij TNO mag namelijk een bestuurder, oud militair, niet benoemd worden omdat hij maar liefst 220.000 euro gaat verdienen. Gelukkig heeft de rechter nu bepaald dat het salaris alleen geen reden mag zijn dat de overheid ingrijpt bij deze benoeming.

Ik denk dat dit een beetje de krankzinnige samenleving aangeeft waar we in leven. Aan de ene kant moeten we het maar slikken dat er ontslagvergoedingen gegeven worden van miljoenen, maar over 220.000 euro moeten we moeilijk doen.

Ik moet wel toegeven dat de 90.000 euro pensioenpremie per jaar me wat overdreven lijkt. Dan ben je dus gewoon op het eind even aan het cashen, dat is wat belachelijk natuurlijk. Maar om over dergelijke bedragen nu echt moeilijk te gaan doen vind ik een beetje overdreven.

Geef een reactie