Vertrekpremie van 8 miljoen

Tja, nu het toch onze belastingcenten zijn, kan je het er maar beter van nemen. En de rechter geeft de man hierin gelijk, want de oud topman van ABN AMRO Nederland, die blijkbaar 2,4 miljoen per jaar verdienen, krijgt nu 8 miljoen mee. ABN AMRO vond één jaarsalaris voldoende, maar laten we eerlijk zijn, wat kan je nu met 2,4 miljoen doen? Dus was meneer Schmittmann het er niet mee eens, spande een rechtzaak aan en kreeg gelijk. De rechter heeft de kantonrechtformule toegepast. Is er dan geen limiet ergens aan?

Geef een reactie

3 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Sorry Doron, maar 2,4 miljoen zou voor iedereen veel geld moeten zijn. En voor wie het dat niet is, die heeft blijkbaar genoeg.

  Vergeet niet, het gaat hier om een gewone loondienst medewerker. Niet iemand die enig risico heeft gelopen, geen ondernemer, maar een gewone, normale werknemer.

  Hij heeft misschien 20 jaar lang hard gewerkt, maar ook 20 jaar lang veel verdiend, zeker als je een jaarsalaris hebt van 2,4 miljoen heb je dus niets te klagen. En werken in India, Singapore en weet ik veel waar nog meer is voor veel mensen ook een droom. Het is geen verplichting, het is een keuze geweest.

  Ik ben wat dat aangaat redelijk fundamentalistisch in deze. Je moet betaald krijgen voor je werk, wanneer je er werkt. Als je weggaat kan je onder bepaalde omstandigheden een vertrekpremie krijgen. Maar de onzin van risico premie bij CEO’s of zoals jij nu zegt: 20 jaar uit de naad gewerkt is precies dat: onzin. Daar ben je namelijk je hele werkende leven goed voor beloond en anders had je moeten zorgen dat je daar beter voor beloond wordt.

  Ik heb niets tegen ontslagvergoedingen hoor, maar het moet wel proportioneel zijn. En 8 miljoen is dat voor mij per definitie niet meer.

 • Doron
  says:

  2,4 miljoen is voor een hoop mensen wellicht een hoop geld, echter voor een hoop andere mensen valt dat wel mee. Wat veel mensen ook vergeten is dat Peter Schmittmann (de meneer waar het hier om gaat) zich meer dan 20 jaar lang zich compleet uit de naad heeft gewerkt voor deze bank en gevestigd is geweest in India, Singapore en weet ik veel waar nog meer. En bonus van 1 jaar salaris was, los van de huidige economie (waar meneer Schmittmann zelf niets aan kan doen) enigzins ongepast geweest naar mijn idee.  Hij heeft overigens al afgezien van een groot bedrag aan bonussen waar hij volgens zijn contract recht op had. 

  Ik begrijp dat het makkelijk scoren is om bankiers, die erop staan alsnog hun (mijn inziens) hard verdiende bonus binnen te halen te bashen maar iets meer achtergrond zou geen kwaad kunnen. Deze man heeft een groot deel van zijn leven voor deze bank gewerkt. En dan heb ik het niet over de 32 of 36 die de gemiddelde Nederlander pw voor de baas werkt.

 • Chris Stapper
  says:

  De overheid had  toch zoiets gezegd als dat iedereen gewoon 1 jaarsalaris meekreeg? En geen extravagante bedragen meer?

  Je zou verwachten dat een rechter dan zegt: door uitzonderlijke omstandigheden (crisis, overname overheid) achten we het niet verantwoordelijk om meer dan een jaar uit te keren. Of 2 jaar. 8 miljoen is heel veel geld.

  Toch kan ik de man ook niet kwalijk nemen dat hij zijn slag wil slaan.