Favoriete werkgevers: Gemeente Amsterdam

Beker 36e plaats Gemeente Amsterdam is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 36 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

De homepage
Zo ziet de homepage van Gemeente Amsterdam er uit:

Homepage Gemeente AmsterdamHarde kleuren, rechte hoeken en een zwarte achtergrond. Niet bepaald je doorsnee homepage…Maar waar het om gaat is de wervingssite. En die is te bereiken via de navigatie optie Werk en inkomen, waarna de optie werken bij amsterdam tevoorschijn komt.

En dat ziet er zo uit:

Homepage wervingssite Gemeente Amsterdam Dit keer weer veel kleur en rechte hoeken, maar gelukkig een grijze achtergrond. Iets minder dominant. Verder zijn zowel de homepage als de homepage van de wervingssite krankzinnig lang. Niet erg handig, ook niet echt noodzakelijk.

Informatie
Maar alle relevante informatie is wel above the fold aanwezig. en er is verdomde veel informatie.

Zo kan je direct naar vacatures per vakgebied, er worden nieuwste banen en stages aangeboden, en er is een navigatie met een groot aantal onderwerpen:  Zoek vacatures, Amsterdam als werkgever, Zo werkt Amsterdam, Banen in beeld, Stages voor starters, Traineepool, Trainees in beeld en Veelgestelde vragen.

En de eerste site die melding maakt van het feit dat ze een favoriete werkgever zijn; met de bekende Amsterdamse bluf weliswaar:

Vermelding favoriete werkgever

Natuurlijk heeft Amsterdam niet het beste imago van alle onderzochte werkgevers.

Maar dat hebben ze wel in de categorie Gemeenten, zoals op de ‘button’ onderaan en ook in de tekst wel wordt vermeld.

Maar het gaat om de informatie op de site, en daar zit het wel goed mee. Bij de optie Amsterdam als werkgever vind ik dit:

Amsterdam als werkgever

De sollicitatiecode is ook als downloadbaar PDF document beschikbaar; heel goed! De arbeidsvoorwaarden zijn zelfs op een totaal eigen site beschikbaar, en daar kan je wel een tijdje droge kost lezen. Bij andere onderdelen is de tekst kort, bondig en goed leesbaar.

Bij banen in beeld zijn heleaas geen beelden te vinden; uitlsuitend tekst en foto’s. Hoewel de opmaak er goed uitziet mis ik video:

Banen in beeld

Met de informatie zit het hier dus wel goed, met de wijze waarop de informatie wordt gepresenteerd kan nog wel wat meer worden gedaan.

Solliciteren
Laat ik me maar eens in het ambtelijke leven storten; op naar de vacatures!

En het zoeken van vacatures ziet er zo uit:

image Allemaal duidelijk, en na een korte zoekactie ga ik voor de functie van Changemanager. Altijd leuk!

Zoals het bij een gemeente hoort is er een enorme lap tekst; maar ik kan helaas niet online solliciteren via een formulier. Dus een automatische e-mail response zit er niet in.  Ik kan overigens wel solliciteren via een e-mail adres.

Conclusie
Een goede wervingssite met onvoldoende interactie. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

Geef een reactie

1 Comment
  • louise
    says:

    Per email solliciteren levert misschien geen strak (keurslijf)formulier op, maar zie ik wel als direct. En natuurlijk krijg je een bevestiging per mail. Aan een nieuwer jasje met interactiviteit wordt op dit moment gebouwd.  En smaken …