Favoriete werkgevers: Sara Lee/ D.E.

Beker 35e plaats Sara Lee is een populaire werkgever. Zij is namelijk de nummer 35 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

En dat is precies wat ik onderzoek in deze serie over Favoriete werkgevers.

De homepage
Dat ziet er zo uit:

Homepage Sara Lee

Met rechts bovenin de tekst: Working at Sara Lee. Jawel, alles in het Engels. Als ik op dit navigatie item klik, krijg ik het volgende te zien:

Wervingssite Sara Lee De wervingssite heeft een aantal opties: Career opportunities, Career events, Why Work at Sara Lee, Diversity & Inclusion en Benefits en Compensation.

Informatie
Maar de hoeveelheid informatie over die verschillende onderwerpen valt redelijk tegen. Als ik bijvoorbeeld op Why Work at Sara Lee klik krijg ik dit te zien:

image

Niet bepaald indrukwekkend qua informatie verschaffing… En et ziet er naar uit dat je niets bij Sara Lee te zoeken hebt als je niet continu met een koffiebeker in de hand rondloopt.

En dan is er nog dit: There are many reasons to work at Sara Lee. Let some of our people tell you why they work here… En dat laat een wel heel compacte serie aan ‘talking heads’ zien:

Sara Lee: Our sories

Die ‘talking heads’ zijn drie medewerkers; met een foto en een alinea aan tekst. Da’s alles. Ongelogen!

Diversity & Inclusion is wel zeer uitgebreid; maar dat is toch niet waar de gemiddelde werkzoeker naar op zoek is. En Benefits and Compensation is vooral bedoeld voor interne medewerkers; dus ook hier wordt je niet veel wijzer van.

Solliciteren
Nou, dan ga ik maar meteen aan de slag met een sollicitatie. De optie Career oppportunities brengt me naar dit scherm:

Sara Lee: Career opportunities

Een tussenscherm omdat de vacatures blijkbaar alleen per land zijn te benaderen. Jammer. Maar als ik dan op de Nederlandse vlag heb geklikt krijg ik ineens heel andere ervaring. Zelfs de kleur van het logo is totaal anders!

Sara Lee: Vacatures zoeken

Da’s dus even schrikken; maar ik moet door. Dus ik ga voor de functie HR Officer in Utrecht. En dan krijg ik een verrassing voorgeschoteld:

Sara Lee: Vacaturetekst Bovenaan staat het toch duidelijk: Ontmoet je collega’s. En die link geeft toegang tot een pagina met een aantal functies, met per functie een tekst (die weer in het engels is…).

Het is allemaal nogal rommelig. Gauw solliciteren en wegwezen. Als ik mijn sollicitatie heb verzonden krijg ik de volgende melding:

Reactie Bedankt voor mijn online formulier?

De e-mail
En die ziet er ook bepaald niet goed uit:

Sara Lee: E-mail response op online sollicitatie

Doet het altijd goed; een disclaimer met een groter en vetter lettertype dan het eigenlijke bericht. En dan ook nog eens een disclaimer in een andere taal dan het bericht. En dan ook nog eens een disclaimer met meer woorden dan het bericht zelf.

Brrr…

Conclusie
Nou, verdomd weinig soeps deze wervingssite van Sara Lee. Een volstrekt onverklaarbare knip in design, een vage mix van Nederlands en Engels een een volstrekt gebrek aan informatie. Met uitzondering van de e-mail disclaimer, wel te verstaan.

Bepaald geen voorbeeld, en al helemaal geen voorbeeld voor een favoriete werkgever. Een zooitje!

Geef een antwoord