Hyves doet aan evaluaties. Met haar leden.

Raymond Spanjar deelt graag zijn goede voornemens en terugblikken met zijn ‘hooggeachte Hyvers’. Goed initiatief en zeer gewaardeerd door ondergetekende. Vooral omdat Hyves haar leden de kans geeft opmerkingen en suggesties te doen. Te weten hier.

Over 2008:

“Iedereen verwachtte dat de groei zou afvlakken, maar gelukkig bleek dat niet het geval. De pageviews en Nederlandse leden verdubbelden naar 5 miljard resp. 7 miljoen. 8 miljoen Nederlanders bezoeken Hyves maandelijks. (…) Het H-team groeide nog sneller, naar liefst 100 man!”

Je weet dat je het gemaakt hebt wanneer geruchten over betaald hyven (overigens totale nonsens) het nieuws halen.
Raymons noemt alle problemen bij naam. Er waren flink wat storingen afgelopen jaar, dit negeert hij dan ook niet. “Het eerste kwartaal zal het tech team zich daarom voornamelijk richten op het verbeteren van de snelheid en stabiliteit. Ook hebben we Hyves minder snel uitgebreid dan we wilden. Het programma voor mobiele telefoons wordt bijvoorbeeld pas deze maand gelanceerd in plaats van in 2008.”

Over 2009:
“Dit wordt het jaar van het mobiel hyven, met voor het eerst makkelijk je locatie delen met vrienden. Ook zal je via je telefoon kunnen krabbelen. Het kan niet anders of er zullen eind 2009 meer voicekrabbels dan voicemails zijn. (…) Daarnaast richten we ons meer op verbeteren van bestaande functies, zoals de al toegevoegde optie om foto´s voor het uploaden te verkleinen. Ook de hyves gaan uitgebreid op de schop, je zal zelf kunnen indelen wat waar staat. Het design wordt in het eerste kwartaal strakker en vernieuwd. Zelfs voor het standaard design (nu oranje & blauw) zal je kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen, inclusief een extreem zakelijk ontwerp voor op het werk.”

Aldus Raymond Spanjar. Maar dan opgesierd met heel veel emoticons.

Deze blog verscheen eerder op ikki.nl.

Geef een reactie

4 Comments
 • F.H.van der Kallen
  says:

  Beste Floor; mijn bemerking tov Raymond Spanjar 30-12-2009 mag weg omdat het ding weer prima werkt.
  Groeten Frans van der Kallen.

 • Chris Stapper
  says:

  Ik zag dat albums in hyves al was voorgesteld, dus ik bemoei me er verder niet mee. Dat vond ik wel het belangrijkste. Profiel in vorm etc. aanpassen is leuk, maar hoeft niet per se.

  8 miljoen bezoekers per maand vind ik wel gigantisch. Had ik niet verwacht. En 100 man bij het hyves team, interessant. Apart dat de helft van een land zich zo ‘verenigt’.

  Leuk stuk Floor! (ik lees ze nog steeds allemaal)