Vacaturesite top 10: Heel, heel erg stil…

Vacaturemonitor Nou, het begin van het nieuwe jaar is heel stil begonnen. Als het tenminste om het aantal nieuwe vacatures gaat. Want de aantallen staan op een absoluut dieptepunt.

Zit iedereen? Oke, daar komt die dan: over de afgelopen drie weken is het aantal nieuwe vacatures iets meer dan 74.000. Ongelogen! Da’s alles. Ik kan er ook niet meer van maken…

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

Vacatureesite top 10: week 51 - 1

Nou, da t geeft ook nog de nodige verrassingen! Zo hebben Totaljobs (+0,6%) en Monsterboard (-1,0%) weer van plaats geruild en blijft Jobtrack (-0,1%) het wel zeer behoorlijk doen. Terwijl Werk.nl (-0,7%) nu al gelijk staat met Vacaturekrant (+0,4%).

Voordat ik het vergeet, Nationale Vacaturebank (-1,0%) gaat ook behoorlijk onderuit.

Bij de kleintjes gaat Randstad (-0,4%) fors onderuit terwijl Content (+0,3%) juist redelijk stijgt. Dovajobs (-0,6%) en Werkenbijdeoverheid (-0,2%) sluiten de rij.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

Vacaturesite top 4: week 12 - 1Het herstel van Totaljobs zet zich voort, evenals het verlies van Werk.nl. Voor de tweede achtereenvolgende week heeft JobTrack een hoger aandeel nieuwe vacatures dan Werk.nl.

Ik ga er voorlopig vanuit dat Werk.nl wel weer terug zal komen, maar dat zal niet al te lang moeten duren! Anders wordt het in de toekomst nog slechts een top 3.

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment