Cross browser compatible?

Bij Digitaal-Werven kwamen we er achter dat nog lang niet alle recruitmentsites ‘cross browser compatible’ waren. Dat wil zeggen dat ze in meerdere (of eigenlijk alle) browsers toegankelijk zijn. Het lijkt er ook wel op dat sommige organisaties er niets om geven. Aangezien we in juli al schreven over de fout bij Maxeda zou je verwachten dat toen Marc de site in december nog een keer bekeek er iets aan gedaan was. Niets is minder waar. Maar is het belangrijk? Vandaag zijn er weer cijfers uit die het antwoord geven: ja.

Firefox, de browser waarmee we in Digitaal-Werven testen, heeft inmiddels een marktaandeel van 21%. Internet Explorer nog maar 68%. Dat wil dus zeggen dat als je enkel met IE test, je 32% van je potentiële sollicitanten mogelijk weggooit.

Vergeet daarbij nog eens niet dat Internet Explorer twee versies heeft die niet gelijk zijn die populair zijn. Versie 6 en 7. Voor versie 6 zijn de meeste sites niet meer geschikt, maar…. helaas is dit nog een zeer veel gebruikte versie op bedrijfsnetwerken. Extreem veel zelfs.

Ook zie ik persoonlijk een steeds grotere toestoom van Apple’s in mijn naaste omgeving. Steeds meer zie je Apple gebruikt worden, en daarmee dus ook steeds meer de Safari browser.

Test op deze verschillende browsers. En hoewel daar hulpmiddelen voor zijn, zoals browsershots.org, is dat niet genoeg. Want die maken enkel een beeld van je homepage en dat is vaak nog wel ok. Het gaat om het doorklikken en vooral het solliciteren zelf. Want in Digitaal-Werven zijn we regelmatig ‘solliciteer nu’ knoppen tegen gekomen die niet klikbaar waren in bepaalde browsers of zoals bij Maxeda ATS’en die er niet uit zien. Accepteer dit niet, ook niet van uw levenancier. U gooit sollicitanten weg!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Martijn Betgem
    says:

    @ Bas, ” Het lijkt er ook wel op dat sommige organisaties er niets om geven. ” Ik denk dat ze het gewoon niet snappen. Ook wij benaderen onze opdrachtgevers met regelmaat als er een functionaliteit van hun website niet werkt (bij welke browser dan ook). Dan kom je een maand later op de site en dan is het nog niet gewijzigd. Een opdrachtgever heeft zelfs al maanden de vacaturemodule uitstaan. En dit is zeker niet hun bedoeling.