CV tips

Normaal schrijven we hier meer over recruitment van de werkgeverszijde, maar soms komt er een goed stukje tussendoor over de kandidaat zijde. Joel Spolsky is een ondernemer (en sterk niche personal brand in de IT) die altijd erg scherpe stukken schrijft. Dit keer met wat CV tips.

Eigenlijk stelt hij is er een heel groot verschil tussen grote en kleine bedrijven. En dan (h)erken ik. Kleine software bedrijven zoeken programmeurs, code kloppers. En (telefonische) sales mensen. Grote bedrijven zoeken middle management, vice presidents verantwoordelijk voor het hebben van veel lange vergaderingen met andere vice presidents.

Ik heb het al vaak gezien dat het overstappen van kleine naar grote bedrijven en omgekeerd vaak erg lastig is. Zowel als sollicitant (grote bedrijven snappen niet dat je 4 van hun functies in 1 kan doen bij een klein bedrijf en kleine bedrijven vinden dat je zeurt als je maar 1 van die 4 functies wilt doen), maar zeker daarna ook als werknemer als je er eenmaal werk (bij een klein bedrijf: goh, wie regelt dat? Hoezo ik zelf? En bij een groot bedrijf: hoezo moet ik daar toestemming voor vragen?)

Ook je CV zal je moeten aanpassen op je sollicitatie-target. Grote bedrijven zoeken andere dingen dan kleine bedrijven.

Geef een reactie