Wat zoek ik?

Nu de buitenwereld weet dat ik “als werkzoekende besta” is het belangrijk om te vertellen wat ik als baan zoek en wie ik professioneel ben. Wat zoek ik? Waar liggen mogelijkheden/moeilijkheden? Maar eerst een korte achtergrondschets. Wie ben ik?

Ik ben Lodi Planting en afgestudeerd (2007) als Maatschappelijk Assistent optie Personeelswerk aan de hogeschool van Antwerpen, België. En ja de sociale richting is prachtig, maar niets voor mij! Dankzij stages bij Adecco ontwikkelde ik een commercieel kantje en kwam in de Recruitment sector terecht.Dit zette zich voort na mijn studie toen ik bij Alexander Mann Solutions de interne rekrutering voor Hewlett-Packard deed. Maar in tussentijd is er veel veranderd. Ik ben net een maand terug van mijn achtmaandse rondreis doorheen Australië, Nieuw-Zeeland en de Fiji-eilanden en dit heeft mijn ogen doen openen. Waarom zou je werk doen dat je leuk vindt in plaats van super?

Ik ben daarom op zoek naar een meer algemene Human Resources functie. Een functie waarbij ik met de verschillende aspecten van Human Resources in aanraking kom. Eentje waarbij ik veel kan leren, maar tegelijkertijd mijn huidige kennis, capaciteiten en vaardigheden kan versterken. Kortom een functie waarbij Recruitment een onderdeel is van mijn nieuwe, meer algemene, Human Resources baan. Naar functietitels toe zijn dat termen als: HR Officer, HR Assistant, Personeelsmedewerker, HR Coordinator en dergelijke meer.

Dit zijn meteen functies waar ik afgelopen vrijdag op heb gesolliciteerd. [wordt vervolgd]

[reeds verschenen op https://www.lodi.be]

Geef een reactie

2 Comments
  • Lodi Planting
    says:

    @ Doron: binnen HR staat het werken met mensen centraal. Ik ga graag met mensen een dialoog aan, communiceer met hun, weet wat er leeft binnen een afdeling, etc. dat zijn dingen die me bijzonder kunnen boeien en waar ik veel voldoening uit denk te halen (professioneel bezien). Ook naar taken toe spreekt HR me erg aan vanwege de variateit en diversiteit. Er zal geen dag hetzelfde zijn en er zal geen dag voorbij gaan dat ik niets iets nieuws heb geleerd. Begrijp me niet verkeerd er zullen ongetwijfeld nog banen zijn waar deze zaken terugkomen, maar ik heb een diploma “Personeelswerk” dus ook enigsinds gebonden aan de HR-sector. Werk jij in de HR? Denk jij dat het “super is om in de HR te werken? Of juist niet?