Werken in de ogen van Aaf en Machteld

Aaf Brandt Corstius geeft behalve commentaar op al wat er in Nederland gebeurd, ook tips voor een fijn leven voor de moderne vrouw. Met Machteld van Gelder schreef zij deze en andere tips op in het ‘Handboek voor de moderne vrouw’.

Zo prediken zij dat je tenminste 2 van de P’s moet hebben in je huidige baan. Te weten Poen, Plezier en Prestige. Dat ze hiermee openen is charmant. Maar ze gaan nog verder:
“Aan wat voor organisatie wil je je werkende leven ‘geven’? (…) Vermijd saai. Je hebt maar één leven en je kunt je best een vergissing in je levensplanning veroorloven. Als je niet lekker in je vel zit en je hebt het gevoel dat je ongenoegen over je werk daar de hoofdoorzaak van is, probeer dan je hart te volgen en op eigen kracht een nieuw (werk)leven op te bouwen.”

Verder: onderhandelen voor beginners (en gevorderden), hoe schrijf je een sollicitatiebrief? Wat trek ik vervolgens aan en hoe bereid ik het gesprek voor? Wat voor vragen kun je verwachten? Hoe verdraag je (onterechte) kritiek? Wat te doen als je verliefd wordt op een collega of je baas? Hoe ga je om met een baas en collega’s? En, als je dat niet kan: hoe word je een (goede) freelancer?

Een aanrader. En dat zeg ik niet alleen omdat ik groot fan ben.

Geef een reactie