Hotjobs binnenkort te koop?

Logotype Yahoo! hotjobs TechCrunch weet te melden dat er nog steeds actieve belangstelling is voor Yahoo! En dit lijkt op een serieuze poging om (met geld van Microsoft…) Yahoo! over te nemen.

Omdat dit een overname met vreemd geld is zullen de nieuwe eigenaren snel schoon schip moeten maken. Simpelweg om aan hun betalingsverplichtingen aan Microsoft te kunnen voldoen.

Een van de manieren om schoon schip te maken? Als de delen meer waard zijn dan het geheel dan verkoop je toch gewoon delen van Yahoo! Onvermeld in het verhaal van TechCrunch blijft Hotjobs. Maar dat is natuurlijk een van die onderdelen die de nieuwe eigenaren vast van de hand willen doen.

Ook Microsoft zal weinig interesse hebben in Yahoo! Hotjobs. Tenslotte heeft Microsoft al een aandeel in Careerbuilder. Nog een vacaturesite is waarschijnlijk teveel van het goede.

Dus zal Hotjobs op de markt komen; en wie gaat op dit moment een vacaturesite kopen? Ik heb geen idee, maar ik denk dat de nieuwe eigenaren van  Yahoo! hier vast al wel over hebben nagedacht.

En ik maar denken dat 2009 een saai jaar zou worden… Niets lijkt minder waar te zijn. Hoewel Yahoo! natuurlijk eerst nog even gekocht moet worden. Maar toch…

Geef een reactie

1 Comment