Nationale Vacaturebank kijkt af

image Vandaag het nieuws dat Nationale Vacaturebank een samenwerking aangaat met Speurders.nl. En daarmee komt direct het beeld boven van de samenwerking tussen Monsterboard en Marktplaats.

Syndicatie is een goed principe. Als je op meer plekken te vinden bent, is er tenslotte een grotere kans om gevonden te worden. En plotseling heeft Speurders meer dan 45.000 banen. Dat zullen de kleine adverteerders vast heel erg fijn vinden…

Waarom?
Maar dat interesseert Speurders natuurlijk niets, want er moet geld verdiend worden. En een affiliate deal levert een high-traffic site als Speurders ongetwijfeld een fijn bedragje op. Niet slecht in deze tijd.

De marketing spin?: Onze gebruikers vinden het fijn om op één punt te beginnen met hun zoektocht, dit kunnen tweedehands of nieuwe producten zijn maar ook banen (Leon Kramer, directeur Speurders)

De enige vraag is of die gebruikers het net zo fijn zullen vinden.

Voor Nationale Vacaturebank is deze deal ongetwijfeld zeer noodzakelijk om de kaalslag aan vacatures een halt toe te roepen. Tenslotte kost het Nationale Vacaturebank alleen maar geld. Maar het bezoek wat ze vanuit Speurders verwachten zorgt in ieder geval voor een beter argument naar naïve klanten.

Hoe het werkt?
Volgens het persbericht: Middels een koppeling kunnen aanbieders hun vacatures automatisch plaatsen en beheren op Speurders.nl.

Nou, dat klinkt netjes; het is dus blijkbaar niet zo’n Monsterboard deal waar je als werkgever niet eens weet dat je vacature op allerlei andere sites kan verschijnen.

Hoe ziet het eruit?
Hmm… niet al te best.

Dit is het beeld op Speurders:

Vacature op Speurders

En zo ziet diezelfde vacature er op Nationale Vacaturebank uit.:

Vacature op Nationale Vacaturebank

Nee, deze deal is helemaal voor de latente werkzoeker bedoeld…

Conclusie
Onder het mom van goed voor de gebruiker gaat Speurder een lekkere zakcent verdienen en krijgt Nationale Vacaturebank meer traffic.

De banenzoeker en de kleine adverteerder mogen lekker in de kou blijven staan. Hoera!

Geef een reactie

2 Comments
  • Jolande de Ruyter
    says:

    ik heb zojuist een aantal accountancy  en financiele-economische vacatures bekeken. Aantal views is meestal 1-3 keer waarvan sommigen al vanaf 15 dec. online staan. Niet echt een traffic-generator voor NV lijkt mij.