Vacaturesite voor gamers

Geef een reactie

3 Comments
 • Koen Roozen
  says:

  Volgens mij is dit een typische exponent van een nicheboard… ik begrijp dat er ongeveer 1500 mensen professioneel in deze niche actief zijn. 

  Laten we een eveen een rekensommetje mak.
  Stel:  er is een verloop van ongeveer 30% in deze branche. Bij een gelijkblijvende branchegrootte, mag je dus rekenen op ongeveer 450 vervangingsvacatures per jaar. Voeg daar een snufje groei bij… het zullen er misschien 750 zijn.
  Maar ik denk dat maximaal de helft van de vacatures gepubliceerd zal worden, immers zo’n kleine nichebranche kenmerkt zich door een hoge mate van werving via het informele circuit. Dus je houdt 375 formele vacatures over.

  Ik vraag me af of je met 375 betaalde advertenties een jobboard kunt lanceren. Ik denk van niet en ben dus erg benieuwd naar de business case achter dit concept.

  Maar misschien kan iemand mij hier meer inzicht over verschaffen? Wat kost het bijvoorbeeld om een jobboard te maken? Hoeveel betaalde vacatures heb je minimaal nodig?