De kristallen bol van Adecco: daling resultaat in 2009

In een recent interview met Dieter Scheiff (CEO Adecco) heeft hij zijn licht laten schijnen op zowel de resultaten van ‘swerelds grootste uitzender als de verwachtingen voor de komende jaren

En zoals het een echte uitzender betaamd is Adecco alweer in het personeel aan het snijden; in 2008 zijn al meer dan 1.100 arbeidsplaatsen verdwenen. Een proces dat volgens Scheiff in 2009 zeker door zal gaan.

Daarnaast heeft Scheiff slechts nieuws voor de beleggers. Want hij weet te melden dat de groei eind september van het vorige jaar rond de –8% lag. En hij verwacht dat deze negatieve groei versterkt doorzet in het laatste kwartaal.

Ook voor het nieuwe jaar verwacht Scheiff niet veel goeds. Hij geeft aan voor 2009 een negatieve groei te verwachten. Als de grootste uitzender een dergelijk somber beeld schetst is het direct een indicatie voor deze bedrijfstak.

En dat zal op haar beurt dus ook zeker zijn impact hebben op het vacaturevolume op de grote vacaturesites.

Geef een reactie