“U bent niet weerhouden”

Ik heb inmiddels de eerste reacties binnen op mijn sollicitatiebrieven met bijbehorend CV (of andersom) en ze hebben allemaal één ding gemeen: “U bent  niet weerhouden”. Een kort en krachtig “U bent niet weerhouden”. Tof! Helaas wordt er nooit een reden aangegeven. Hoe weet ik dan waarom ik niet ben weerhouden? Hoe kan ik anders leren van het sollicitatieproces? Ik wil weten waarom ik niet ben weerhouden. Ligt het aan de slechte opmaak van mijn CV en/of brief? Solliciteer ik op functies die niet in lijn liggen met mijn maturiteit? Begrijp ik de functies niet waarop ik solliciteer? Is er gewoon een mismatch? Dus, ja, dan mail ik terug. 

Ik vraag dan antwoorden op bovenstaande vragen. Dat is toch normaal? Of doe ik iets wat helemaal niet kan/mag? Vaak krijg ik een mail terug met als boodschap: te weinig ervaring, geen Frans, betere match met een andere kandidaat, … tja, meer kan ik niet doen toch? Wat raden jullie mij aan? Blijven solliciteren op functies waar ik geen ervaring in heb, maar wel héél graag wil doen? Of toch terugvallen op hetgeen ik kan (recruitment)? Comments kom er maar in!

Geef een antwoord

7 Comments
 • Lodi Planting
  says:

  @ Ruben: ik ga ermee aan de slag!! Momenteel opteer ik voor België, maar ik sta open voor Nederlandse vacatures. Thanks!

  @ Kim: ook hiermee ga ik aan de slag! Ik ga het verwerken in de standaardversie van mijn sollicitiebrief. Thanks!

 • Kim Willems
  says:

  Sluit me bij Ruben aan. Verder helpt het misschien om een motivatie erbij te doen? Duidelijk te laten blijken dat je beseft dat je nog veel moet leren, maar omdat je zo graag wil, ontzettend graag wil leren.

 • Ruben @ Freep
  says:

  @Lodi als je niet solliciteert kun je ook niet worden afgewezen. Daarom dus kijken of je via je netwerk gewoon een kennismaking kunt regelen ipv brieven sturen. Veel bedrijven hebben een wervingsprobleem, dat kun jij voor ze oplossen als ze daarvoor in ruil willen investeren in jouw hr ontwikkeling. Suc6 Zoek je overigens iets in Nederland of België?  

 • Ruben @ Freep
  says:

  Solliciteren is zo 2008, kijk of je via je netwerk ergens aan tafel kunt komen. Gewoon koffiedrinken, goede indruk achterlaten en aangeven waar je voor in de markt bent.