Jobs op maat?

Via Vacature.com kun je niet nagaan hoe vaak je CV is bekeken zoals op de website van Monster. Helaas. Wel kan ik stellen dat ik nog niet ben gebeld door een recruiter die mijn CV op vacature heeft terug gevonden. Bij mijn weten wordt Vacature.com ook minder gebruikt om kandidaten te vinden. Waarom ik me dan heb ingeschreven? Vacature biedt jobs op maat aan. Tot op heden, vanaf 29 december, zijn er 87 jobs op maat gevonden. 87, is dat veel? In elk geval zijn ze niet op maat, op maat. Tenminste niet zoals ik het graag zou zien! Van de 87 jobs is ruim 80 % bekleedt met de titel “uitzendconsulent”. Iets wat ik in het verleden heb gedaan, maar momenteel niet voor opensta.  Ik heb geen idee hoe de website van Vacature tot mijn jobs op maat komt, maar ik heb wel een vermoeden. Ik denk dat er op basis van het vakje beroepsvoorkeur, beroepen die op het CV staan en op basis van andere aangegeven interesses een variabelenlijst wordt samengesteld. Een mogelijkheid om dit aan te passen bestaat er m.i. helaas nog niet. Of je zou een compleet andere CV moeten maken oftewel liegen op je CV én dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?!

Geef een antwoord