Monsterboard: vacatures zoeken

image Na een dag vol schaatsplezier zit ik nu met ontvelde enkels achter mijn laptop. Voor mij geen ijspret vandaag. Dan maar testpret met de nieuwe Monstersite. Gelukkig valt daar natuurlijk meer dan voldoende te beleven.

Vandaag bekijk ik de belangrijkste functie voor werkzoekers. Ehh…vacatures zoeken.

Zoeken naar vacatures
Dat kan natuurlijk vanaf de homepage op dezelfde vertrouwde manier als vroeger:

Monsterboard: Vacatures zoeken

Met een uitgebreid zoeken optie (Meer zoekopties):

Monsterboard: Uitgebreid zoeken

Jammer dat zoekopties als opleidingsniveau,werkervaring en salaris hier ontbreken.

Ik heb maar even naar vacatures in Leiden gezocht; met het volgende resultaat:

image

Dat ziet er overzichtelijk uit; maar er zijn heel wat minpunten:

  1. De Verfijn Zoekresultaten zijn zeer uitgebreid. Dat is weliswaar fraai, als de belangrijkste tenminste bovenaan hadden gestaan. Nu staan Plaatsingsdatum en Branche bovenaan. Toch niet de meest gebruikte criteria…
  2. Er zitten een aantal iconen in de lijst die helaas geen tooltip bevatten. Je moet er op klikken om te ontdekken wat het is. Dat had zeker beter gekund.
  3. Er zijn twee presentatievormen van de vacatureresultaten: Single line en Multi line. Tip aan Monsterboard. Laat die Multi line maar vallen; want dat is dezelfde informatie, maar dan met minder resultaten op een pagina. Verspilling van verticale ruimte.
  4. Abonneren op een RSS feed zit helemaal onderaan. Bij de meeste schermresoluties below the fold. Jammer, jammer!

Vacatures op GoogleMaps
Ook de integratie met GoogleMaps is nog altijd zeer mager. Er zijn feitelijk twee mogelijkheden:

  1. Klikken op de hyperlink Kaart tonen
  2. Klikken op het paarse icoontje bij de desbetreffende vacature

Klikken op de hyperlink Kaart tonen
Ik krijg dan dit te zien:

imageBuitengewoon teleurstellend. Voor een gloednieuwe interface heeft Monster niet eens de moeite genomen om automatisch in te zoomen. Dat laten we maar aan de gebruiker over…

Als ik met mijn muis over een icoon beweeg krijg ik ook niet automatisch de details te zien; hiervoor moet ik op het icoon klikken. Wederom, buitengewoon onhandig.

Maar als je dan op een icoon heb geklikt wordt je nog niet veel wijzer:

image

Dat stond ook al in de lijst en ik kan wel zien dat de functie in Leiden is.  Daarnaast ziet deze balloon er bepaald scharrig uit. En kan Monster uit de postcode niet eens de plaats afleiden…

Wel goed is de koppeling tussen kaart en lijst door een letter in het icoontje op te nemen. Om dat echt bruikbaar te laten worden zal Monster overigens haar best moeten doen om alle werkgevers een volledig adres aan de vacature te koppelen. Want anders krijg je 3 icoontjes voor 25 vacatures te zien, zoals hierboven. Weinig behulpzaam…

Klikken op het paarse icoontje
Als ik op dat paarse icoontje bij een vacature klik krijg ik dit te zien:

image Tja, daar schiet ik ook niet veel mee op. Veel te kleine pop-up, veel te grote afstand tot de locatie.

Een nieuwe manier om vacatures te zoeken?
Overal kom ik het tegen; de mededeling dat er een nieuwe manier is om vacatures te zoeken:

Nieuwe manier van vacatures zoeken?Nou, dat is natuurlijk altijd spannend. Als ik dan vol verwachting via Meer weten naar deze nieuwe manier wordt gestuurd, zie ik het volgende:

Zoeken per criterium

Tja, da’s misschien een nieuwe manier voor Monster, maar dit is toch niets nieuws? Wel een voordeel; ik hoef niet meer via Marktplaats het aantal vacatures op de Monster site af te leiden. Dat kan nu via deze nieuwe manier.

Conclusie
Vanuit het perspectief van de werkzoeker heb ik niets nieuws gezien. De interface ziet er fraai uit, maar, zoals mijn opa zaliger altijd zei: van een fraai bord kan je niet eten. En ik heb niets gevonden om dat eten aantrekkelijker te maken.

Geef een reactie

4 Comments