Twitter groeit in 2008 met 752%!

twitter-logoIk denk niet dat er nog veel mensen rondlopen die nog nooit hebben gehoord van het fenomeen Twitter. Dat ze gegroeid zijn in 2008 zal waarschijnlijk ook niemand echt verbazen maar zoveel?! Ik moest echt nog een keer met m’n ogen knipperen toen ik het las. Zag ik niet een cijfer teveel door het late tijdstip ondanks het feit dat ik toch keurig aan de thee was ;- )? De definitieve cijfers zijn bekend en zijn niet minder dan verbluffend: 752% groei met een totaal van 4,43 miljoen unieke bezoekers in december.

Twitter begon het jaar 2008 met ‘slechts’ zo’n 500,000 unieke bezoekers per maand. De meest dramatische groei was -iemand anders die de timing ook op z’n minst interessant vindt?  – in de 2e helft van het jaar. In december alleen al realiseerden ze een additionele groei van 1 miljoen bezoekers en dat was alleen nog maar in de VS… Zie onderstaande grafiek en bewonder of huiver. Hetgeen natuurlijk geheel afhangt van je ‘liefde’ voor of ‘haat’ van het fenomeen Twitter ; -).

Geef een antwoord

2 Comments
  • Jakolien Sok
    says:

    @ Marc, je aversie tegen Twitter is hilarisch :- ) temeer daar je zelf ook een pagina hebt ondanks het feit dat je er niets mee doet..

    Ik kan voor mezelf zeggen dat ik al vele waardevolle contacten heb gelegd via de zichtbaarheid van Twitter en die mensen vervolgens ook persoonlijk heb ontmoet en zaken mee doe. Ergo het is een nieuwe vorm van acquisitie waardoor het dus volstrekt valide is dat je er tijd in stopt..