Vacaturesite top 10: Bodem bereikt?

Vacaturemonitor Natuurlijk is het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken nog lager dan het aantal van vorige week. Dat was te verwachten. Het goed nieuws is dat het met het aantal nieuwe vacatures in de afgelopen week weer een stuk beter gaat.

Eerst het slechte nieuws. Het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken is nog geen 68.000. Zo’n 6.000 minder dan vorige week. Het goede nieuws is dat in de afgelopen week er ruim meer dan 9.000 nieuwe vacatures meer zijn bijgekomen in vergelijking met de voorgaande week.

De wekelijkse top 10
Zo ziet het er deze week uit:

Vacaturesite top 10: week 52 - 2

Zo! In de aanloop naar de nieuwe site heeft Monsterboard (+1%) maar meteen een reuzensprong gemaakt. Tegelijkertijd verliezen Nationale Vacaturebank (-0,3%) en Totaljobs (-0,3%) wat terrein.

Gelukkig is Werk.nl (+1,3%) terug van weggeweest. Ik vermoed toch dat spideringsproblemen van JobFeed hier de reden voor zijn. JobTrack (+0,3%) houdt keurig stand in dit geweld; net als Vacaturekrant (+0,4%).

Bij de kleintjes laat Randstad (+0,1%) een kleine winst zien terwijl Dovajobs (+0,4%) een sprongetje maakt, net als Content (+0,3%). Werkenbijdeoverheid (-0,2%) laat een veer.

De grote vier
En dan ook nog even de grote vier in de tijd gezien:

Vacaturesite top 10: week 12 - 2Als ik Nationale Vacaturebank was zou ik me zo langzamerhand buitengewoon grote zorgen maken. Want deze site koerst onafwendbaar af op een samensmelting met Totaljobs en Monsterboard. De op hun beurt stuivertje wisselen als het om de tweede plaats gaat

Nationale Vacaturebank is in minder dan een jaar tijd in omvang gehalveerd. Dan heb ik het overigens in relatie tot het aantal nieuwe vacatures. Maar dat zeg natuurlijk ook iets over het resultaat. Geen goede zaak dus. En de trend lijkt in dit geval toch wel nadrukkelijk aanwezig.

Je vraagt je bijna af of Nationale Vacaturebank in de etalage staat?

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

2 Comments