De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Vandaag alweer de vijfde week van deze nieuwe serie met de aantallen vacatures die volgens de grote vacaturesites in hun respectievelijke databases zitten.

En deze week geeft een gemixed beeld; met zowel vooral stijgingen. Wat toch wel bijzonder te noemen is gezien de resultaten van de afgelopen weken.

Laat ik eerst even de aantallen van vandaag behandelen:

Vacature aantallen week 2

Werk.nl hersteld zich sterk; met een groei van meer dan 3.000 vacatures; ofwel 5,1%. Ook Nationale Vacaturebank groeit fors, met zo’n 1.500 vacarures (4,3%). De absolute koploper is Monsterboard met een groe van bijna 4.000 vacatures ofwel 11,5%. Totaljobs is de witte raaf met een daling van 6,6%.

De groei van Monsterboard kan kunstmatig zijn. Tot op heden keek ik naar de resultaten op Marktplaats; omdat Monsterboard op haar site geen aantallen vermeld. Dankzij de nieuwe site is er nu een facet search op verschillende zoekcriteria. Waardoor ik wel het totale aantal kan bepalen. Denk ik…

Een vergelijking met JobFeed
Een beoordeling van de betrouwbaarheid van deze cijfers kan gedaan worden door het aantal nieuwe vacatures van de afgelopen 60 dagen (volgens JobFeed) ter vergelijken met de bovenstaande aantallen.

Dit zou min of meer vergelijkbare aantallen moeten geven moeten zijn; tenslotte staan vacatures in het algemeen zo’n 60 dagen op een site.

En dat ziet er zo uit:

Vacature aantallen volgens JobFeed

Alle sites zitten met hun werkelijke aantallen lager dan de cijfers van JobFeed aangeven; hoewel Totaljobs en Monster toch wel ver achterblijven bij hun gepubliceerde aantallen.

Onderstaande de vacatures per week van de drie verschillende site over de agelopen 12 weken. Hier is fraai te zien dat de weg naar boven weer lijkt te zijn ingeslagen. Maar ook dat er nog een forse afstand moet worden afgelegd om weer op niveau te zijn:

Vacatures per week, grote drie vacaturesites

Geef een reactie