Reacties op vacatures

In een persbericht van Nederlandvacature stonden een paar leuke cijfers die ik jullie niet wil onthouden. In juni 2008 was het gemiddeld aantal sollicitaties per vacature vanaf hun jobboard 6.2, in december 2008 betrof dit 7.6, een stijging van 22,6%.

Hoe ze dit meten weet ik niet, maar ik ben benieuwd of andere jobboards vergelijkbare cijfers zouden durven uitgeven. De stijging zal niemand verbazen, maar het feit dat een jobboard dit meet en publiceert is voor mij wel bijzonder.

Overigens heeft Nederland vacature een ‘bijzondere’ eis, namelijk anonieme vacatures worden niet geaccepteerd. Dus een W&S bureau dat wil adverteren en niet de eindklant bekend maakt is niet welkom. Aangezien het cijfer als gemiddelde mij niet slecht overkomt is dit blijkbaar een positief punt. Maar goed, eigenlijk wisten we dat natuurlijk al lang.

Geef een reactie

3 Comments