Monsterboard: Registreren

image

Een claim to fame van de vernieuwde Monsterboard site is een sterk vereenvoudigd registratieproces. En dat moet ik natuurlijk maar eens gaan verifieren. Dus ga ik me nog maar eens bij Monsterboard inschrijven.

Ik had overigens al een korte ontmoeting gehad met het registratiescherm; dit naar aanleiding van de nodige problemen rondom het inloggen.

Nadat ik op de homepage op het knopje Inschrijven heb geklikt kom ik op onderstaand scherm uit:

Monsterboard: RegistratiepaginaEr vallen mij meteen een tweetal zaken op naar aanleiding van de header:

Koptekst en uitleg bij Registratie

Terwijl ik op een knop Inschrijven heb geklikt; kom ik op een scherm met de titel Account aanmaken. Don’t make me think. Wel heel goed is het onder de koptekst herhalen van de voordelen van een registratie.

Afijn ik ga aan de slag met het invullen van het webformulier. En wat doe je dan als eerste? Precies, op de knop Aanmelden (waarom niet Inschrijven?) klikken zonder iets in te vullen:

Foutmelding

En dat ziet er redelijk uit. Tegenwoordig is het namelijk vrij standaard om bovenaan het webform alle fouten te zetten.

Alleenl dat icoontje met dat schuine uitroepteken is nogal gekunsteld. Een mislukte poging om apart te lijken. Nu moet ik nadenken als ik dat zie.

Verder had Monsterboard natuurlijk makkelijk de fouttekst achter het betreffende veld kunnen zetten. En tevens de plostklaps dubbele verticale ruimte tussen de invoervelden kunnen voorkomen.

Afijn, registreren maar. En daar zitten een paar leuke gimmicks tussen. Zoals de waarschuwing dat mijn e-mail adres al bekend is bij Monsterboard:

Waarschuwing bij dubbel e-mail adres En wat te denken van deze mogelijkheid:

Informatie bij carriereplanning Per selectie optie wordt in het kader aan de rechterkant een verdere uitleg gegeven. En het kader verschijnt pas als ik op de dropdownlist klik. Zeer prettig.

Maar er zijn ook heel vreemde onderdelen. Wat bijvoorbeeld te denken van de onderstaande velden:

Invoer op registratiescherm Terwijl ik dit zie als ik op een plaats zoek via de zoekfunctie op de homepage:

Zoekfunctie op homepage Oftewel, Monsterboard helpt me wel als ik naar vacatures zoek, maar niet als ik me registreer. Dan is ineens onbekend dat Leiden in Zuid-Holland ligt? Heel vreemd… En waarom moet ik een postcode invullen? Volstrekt overbodig.

En ook hier moet ik bij nadenken omdat de checkbox boven de tekst staat in plaats van links van de tekst:

Accepteren Maar als ik alles heb gedaan krijg ik het volgende te zien:

image

Grappig. Er zijn dus fouten die bovenaan verschijnen en fouten die rechts verschijnen. Maar waarom zijn de betreffende velden nu niet rood omlijnd en staat dat vreemde icoontje er niet meer bij? En waarom worden de fouten bovenaan nu ineens niet getoond?

Een onnodig warrige interactie.

Afijn, nadat ik deze fouten heb hersteld en op Aanmelden heb geklikt krijg ik nog een scherm voor mijn neus:

Vervolgscherm registratie Een aantal opties voor de communicatie. En gelukkig, ik hoef geen checkboxes uit te klikken. Zo hoort het te zijn, maar dat is nog geen garantie bij vacaturesites…

En daarna ben ik ingelogd. Ook krijg ik nog een e-mail ter bevestiging:

Bevestigings e-mailNou, dat is allemaal goed gegaan; maar of ik hier nou kan spreken van een eenvoudige registratie… Nee, niet echt.

Geef een antwoord

2 Comments