Personeel awards

Met dank aan Dutch Cowgirls kwam De awards voor young professional of the year zijn bekend. Een award voor uitmuntende medewerkers. Misschien dat het bijna on-Nederlands is, mensen op deze manier in het zonnetje zetten. Maar toch blijkt het vaak erg positief te werken op personeelsmotivatie, maar ook recruitment.

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van de manier waarop zo’n wedstrijd in elkaar zit. Maar genomineerd worden door je baas voor een award is altijd goed voor het ego (wat men ook zegt) en een positieve blijk van waardering.

Ook bij Broadbean zijn ze bijvoorbeeld gek op awards. Natuurlijk is dat een kwestie van ego, maar het is altijd goed voor het respect. Zo is Emma Cuffaro, hoofd services, recent “Outstanding Young Person” geworden in de regio waar Broadbean is gevestigd. De directeur had haar voor die titel voorgedragen. Nu ken ik Emma persoonlijk en is geen persoon die zichzelf graag in de schijnwerpers zet. Maar het feit dat zij, en niet de vele anderen, is voorgedragen zegt iets van de waardering van haar baas voor haar. En dat is niet negatief voor de rest van het team, want in een goed team gunt iedereen de ander zijn successen.

Nu moet ik wel zeggen dat bij de young professional award enkel mensen van grote bedrijven zijn genomineerd. Ik vrees dat dit mede komt door de categorie indeling, waarbij bij kleine bedrijven mensen vaak in meerdere categorieën zouden vallen. Maar toch, het is wel een waardering en een eer. Als bedrijf meedoen aan awards en personeel voordragen is een mooie arbeidsmarktcommunicatie mogelijkheid en tevens personeelsmotivatie mogelijkheid.

Geef een reactie