Reacties op vacatures II

Ik schreef gisteren al over de reacties op vacatures die toenamen. Bij één klein jobboard in Nederland dan wel te verstaan, van 6,2 in juni naar 7,6 in december gemiddeld. Ik heb even wat navraag gedaan en deze naast de Britse cijfers gelegd die ik van Broadbean kan krijgen.

Natuurlijk is dit geen goed vergelijk. Immers, het is één jobboard om de helft van alle vacatures in Engeland op alle jobboards. Verder heeft Broadbean heel veel W&S bureaus als klant die anoniem posten (dus geen bedrijfsnaam bekend maken), wat Nederland vacature niet toestaat. En niet te vergeten, het is Engeland om Nederland.

Maar goed, toch altijd leuk om cijfers te kijken. In 2007 was het gemiddelde aantal reacties op een vacature in Engeland 7. Dus 7 CV’s per vacature gemiddeld. In 2008 was dit aantal 11 CV’s per vacature. Je ziet dat de economische teruggang in Engeland ook eerder zichtbaar was dus.

Ik ben benieuwd of er meerdere partijen zijn die dergelijke cijfers vrij durven geven.

Geef een reactie