De eerste tekenen van Trovix?

Logo Monster De nieuwe Monster site is weliswaar 1 platform maar dat wil niet zeggen dat in ieder land dezelfde functionaliteit wordt geboden. Alle nieuwe features worden tenslotte in de VS ontwikkeld, en daar ook als eerste getest.

Zo ook de nieuwe zoekfunctionaliteit; die volgens Gabry van Beek (Product Director Benelux van Monsterboard) gebruik maakt van Trovix. En die nieuwe functionaliteit is als beta toepassing beschikbaar.

De nieuwe zoekfunctie
De hoogste tijd om eens te kijken wat die nieuwe zoekfunctie nou allemaal te bieden heeft. Dit is de interface:

Beta zoekfunctie

Afgaande op de rubrieken en zelfs de plaatsing van de rubrieken is dit volstrekt identiek aan de Trovix zoekfunctie. Het ziet er allemaal wat fraaier uit; maar de overeenkomst is verder treffend:

Trovix matchfunctie

Er mist maar 1 ding; de mogelijkheid om met je CV te zoeken. En dat is natuurlijk net waar het bij matching om gaat.

Om er zeker van te zijn dat we met Trovix te maken hebben ga ik ook nog even in beide systemen zoeken. Eerst het resultaat bij Monster:

Monster zoekresultaat

En hier is het spitting image bij Trovix:

Trovix zoekresultaatVolledig identiek dus, afgezien van minimale verschillen in het ‘match percentage’. Ook de interactie is volledig identiek. Waarbij opvalt dat ook de onhandige interactie (eerst een checkbox aan- of uitvinken en dan nog eens op de veel te kleine knop Go klikken…) is overgenomen. Zonde.

De beta zoekfunctie van Monster wordt dus met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bediend door de Trovix match engine. Waarbij opvallend genoeg de matchfunctie (zoekfunctie + het gebruik van het eigen profiel) nog(?) niet wordt gehanteerd.

Verder is deze beta zoekfunctie ontdaan van de facet search elementen, de GoogleMaps functionalitet en alle andere features die Monster in haar huidige zoekfunctie heeft zitten. En die zullen hier natuurlijk wel allemaal in terug moeten gaan komen. En dan graag met een aantal verbeteringen

Nawoord
Als Monster haar huidige zoekfunctionaliteit gaat inruilen voor de Trovix match engine dan is zijn er nog de nodige integratie inspanningen te verrichten.

En Monster kan natuurlijk de integratie van Trovix niet annonceren zonder de matchfunctionaliteit volledig in te gaan zetten. Dan zou Trovix ineens een search engine van $ 72 miljoen zijn. En dat is toch echt veel te duur.

Overigens zal voor alle andere landen/talen eerst nog een forse inspanning moeten worden geleverd om de huidig door Trovix ontwikkelde ontologie meertalig te maken. En tevens aan te passen aan de subtiele en minder subtiele verschillen tussen Amerika en de rest van de wereld.

Geef een reactie