Kudos voor Monsterboard

Logo Monster In mijn uitgebreide testtraject van de nieuwe Monster site probeerde ik net even in te loggen; om vervolgens te ontdekken dat Monsterboard al een aantal punten heeft verbeterd.

En dat is toch wel buitengewoon prettig om te constateren. Maandag gelanceerd, vrijdag al verbeterpunten geimplementeerd. Ik loop ze even langs.

Inloggen
Dit is wat ik maandag zag bij een mislukte inlogpoging:

Foutmelding bij inloggenEen verwarrende foutmelding; want hoe kan een correct e-mail adres nou ongeldige informatie zijn?

Maar dit zie ik vandaag:

imageDit is in ieder geval een stuk duidelijker. Nu schrijft Alan Cooper voor dat een boodschap respect voor de gebruiker moet tonen en ook nog eens de gebruiker moet helpen het probleem op te lossen. Dus daar valt nog wel iets te winnen. Maar een gebruiker blijft in ieder geval niet langer in verwarring achter

Registreren
Dit zag ik maandag bij een registratie poging met een bestaand e-mail adres:

Foutboodschap bij registratie

Ja, ik ben mijn wachtwoord vergeten, maar ik wil dan ook graag meteen naar de wachtwoord vergeten functie. En dat lijkt niet te kunnen.

Maar ook deze melding is aangepast:

image En wat blijkt? Die vreemde andere kleur blijkt dus een hyperlink naar de wachtwoord vergeten functie te zijn. Dat was bepaald niet intuitief, maar nu is het meteen duidelijk.

Als ik overigens op die link wachtwoord vergeten klik, wordt mijn e-mail adres jammer genoeg nog steeds niet meegenomen. Waaruit blijkt dat er een content manager is waar de Nederlandse organisatie zelf de foutmeldingen kan verbeteren.

Maar tevens dat het aanpassen van de functionaliteit een zaak van de moeder blijft. En die zit heel ver weg. En heeft vast een heleboel andere zaken aan het hoofd

Hoe het ook zijn, kudos voor Monsterboard voor deze verbeteringen! Zou Monster dan echt naar werkzoekers gaan luisteren?

Geef een reactie

1 Comment
  • Jan-Willem
    says:

    Ik denk eerder dat ze de deadline van 10 januari absoluut hebben moeten halen en daarom geaccepteerd hebben dat er nog veel bugs/onvolkomenheden inzaten, dat dat minder gezichtsverlies zou opleveren dan een week later online gaan…

    Ze hebben niet voor niks ook nog helemaal niets aan het werkgeversgedeelte gedaan, want dat zou helemaal niet te doen zijn geweest om de deadline te halen, blijkbaar….. Monster.com laat wel al iets zien van een vernieuwd werkgeversgedeelte, dus dat kunnen we binnenkort hier ook verwachten.