Opkomst en ondergang van een vacaturesite

Logotype Jobpilot Jobpilot was een Duitse vacaturesite. Was, want de site bestaat al geruime tijd niet meer; opgeslokt door Monster in 2004. Overigens was Jobpilot voor die tijd al opgekocht door Adecco.

En dat laatste heb ik van dichtbij meegemaakt; waarbij ik me altijd verbijsterd heb afgevraagd waarom Adecco zoveel geld voor Jobpilot wilde uitgeven. Gelukkig was Monster later bereid nog meer geld op tafel te leggen.

Maar daar gaat het allemaal niet om; in dit geval gaat het om de oprichter; Dr. Ronal Metzger. Hij wordt in Duitsland blijkbaar als een goeroe gezien, en misschien is hij dat ook wel.

Hoe dan ook, de duitse Financial Times heeft een aardig artikel over Metzger (en Jobpilot). Dus is je Duits goed genoeg, zeker even lezen.

Geef een reactie