De aanhouder wint

Ik heb een nieuw voicemailbericht. Het is een headhuntersagency dat met mij probeert in contact te komen. Ze hebben mijn CV op Monster gevonden en vonden dat ik “agency-waardig” ben of voldoende potentieel vertoon. Een paar uur later bel ik ze terug (1) uit beleefdheid en (2) omdat ik benieuwd was waarvoor hij belde. Inderdaad. Het betreft een commerciële rekruteerder functie. Oftewel de hele dag bellen om je targets te halen. Daar sta ik nu nog niet open voor en dat vertel ik hem ook netjes. Hij begrijpt het en we hangen tevreden op. Vervolgens word ik diezelfde dag teruggebeld door hetzelfde headhuntersagency, maar heb ik iemand anders aan de lijn. Hij belt in opdracht van de eerste persoon die mij heeft gebeld, omdat hij – de eerste persoon – bang was, dat ik hem – de eerste persoon – niet goed begrepen had. Ok, de eerste persoon was van origine Franstalig, maar wist zich prima te redden in het Nederlands. Is dit een normale gang van zaken? Zien zij in mij het licht op basis van mijn CV of wordt dit altijd gedaan bij hun? In elk geval vertel ik ook tegen hem dat ik hier nu (wellicht binnen een week of twee/vier als ik in de algemene HR geen succes blijk te hebben) nog niet voor opensta.

Geef een reactie