De juiste CV titel?

Een interessante en terechte vraag van Cees bij het lezen van Monster: mijn feiten (2). Hij vraagt het verschil tussen de oude en nieuwe titel? Ik denk dat hier interessante vragen aan gekoppeld kunnen worden. Daarom deze extra post als reactie op Cees zijn vraag. De oude titel was: “HR talent zoekt nieuwe uitdaging”. Deze titel benadrukt hetgeen ik naar op zoek ben: een nieuwe baan in de HR. Maar er is gebleken dat deze titel nietszeggend/inhoudsloos was met weinig ‘views’ tot gevolg. Ik bedoel: wat is een talent? En wat is een nieuwe uitdaging?

De nieuwe titel is: “wie helpt mij aan een baan in de IT-sector”. Deze heeft meer succes. In die zin dat het CV vaker wordt bekeken. Maar zijn dit ook gerichte potentiële werkgevers? Met andere woorden zijn diegene die mijn CV bekijken ook op zoek naar iemand voor hun HR dienst of veel eerder naar een programmeur, een SAP consultant of een helpdesk medewerker?

Toegegeven ik heb de IT-sector vermeldt als ‘lokkertje’, omdat het mijn voorkeurssector is. Het is in elk geval de sector waar ik de meeste ervaring in heb, zij het als rekruteerder. Maar hoe kun je in één catchy zin de aandacht trekken van rekruteerders, informatie delen over je geprefereerde functie en/of sector en tegelijkertijd je kansen niet uitsluiten voor andere sectoren en/of functies?

Geef een reactie

6 Comments
 • Lodi Planting
  says:

  @Sandra: een CV titel is de titel die je aan je CV geeft. Dit is belangrijk als je jouw CV plaatst op jobboards. Met jouw CV titel kun je namelijk de aandacht van recruiters naar je CV toe trekken. Zie voor een voorbeeld het commentaar van Tessa Faber. Is het duidelijk wat ik met CV titel bedoel?

 • Tessa Faber
  says:

  @ Xavier, rekruteerder is in Vlaanderen een hele normale functietitel, waar wij in Nederland niet zo aan gewend zijn.

  @ Lodi, persoonlijk vind ik je nieuwe titel niet zo catchy.
  Alleen al om het feit dat je de actie bij de ander neerlegt met “wie helpt mij aan een baan in de IT-sector”.

  De enige die jou aan een baan gaat helpen, dat ben jij zelf! 

  Combineer dus in die titel jouw functionele merkwaarden met de meer ontastbare en authtentieke waarden van Lodi. 

  Ik zie de functionele merwaarden “HR professional” en “ervaring in de IT recruitment”  maar wie is Lodi nog meer?

  Hoe kan jij  jezelf in de ene zin onderscheiden van alle andere HR professionals met IT recruitment ervaring?

  “Resultaatgerichte HR professional met IT-affiniteit en internationale ervaring”  zou al veel beter klinken.

  En dat je op zoek bent naar een baan, dat lijkt mij zeer overbodige informatie als je je op Monster aanbiedt 🙂 dus laat dat maar weg uit die titel….

  Overigens nog niet niet zo heel gebruikelijk maar bedenk je ook eens hoe goed het werkt als je je PDF of Word CV straks dezelfde titel meegeeft in plaats van het afgezaagde “CV naam – 2009”

  Succes ermee!!

 • Lodi Planting
  says:

  @ Xavier:  ten eerste? Moet ik nog andere woorden/zaken veranderen? Maar je hebt gelijk, ik was/ben rekruteerder (het is een Nederlandse tekst).  Maar er zit een reden achter waarom ik mijn vraag zo stel: ik hoor graag de meningen van anderen (al dan geen rekruteerder). Hoe denk jij bijvoorbeeld dat ik de aandacht kan trekken met mijn CV titel?