Vacaturesite top 10: omhoog, kijk omhoog…

Vacaturemonitor De vraag die natuurlijk op ieder lippen brandt is: gaat het goed of slecht met de aantallen nieuwe vacatures. Wel, het gaat naar omstandigheden goed. Het aantal nieuwe vacatures zit weer in de lift, maar die lift gaat niet zo hard.

Over de afgelopen drie weken is het totaal aantal nieuwe vacatures op bijna 75.000 uitgekomen. Bepaald geen aantal om over naar huis te schrijven. Maar toch alweer beter dan afgelopen week.

Over de afgelopen weken is dit het aantal nieuwe vacatures per week volgens JobFeed:

Vacature aantallen per week

Er zit een fraaie symmetrie in, dacht ik zo. Met een aardige, maar niet indrukwekkende, groei in het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen weken.

De wekelijkse top 10
En zo ziet het er deze week uit:

Vacaturesite top 10: week 1 - 3

Nou, nou. Een week vol verrassingen! Monsterboard (+0,8%) gaat duidelijk voor goud, hoewel Nationale Vacaturebank (+2,3%) zich allerminst onbetuigd laat. De groei Van Nationale Vacaturebank lijkt echter too good to be true. Dus daar ga ik nog even achteraan. Hoe het ook zij; Totaljobs (-0,6%) blijft eenzaam achter.

Ook JobTrack (+1,8%) groeit wel heel erg sterk. En vanwege de onbeschikbaarheid van Werk.nl (+0,2%) gedurende de afgelopen dagen is hier het herstel maar beperkt.

Vacaturekrant (-0,6%) gaat fors onderuit; Dovajobs blijft onveranderd en Randstad (+0,4%) gaat fors vooruit, Content (-0,3%) zakt terug terwijl Werkenbijdeoverheid onveranderd op de laatste plaats blijft staan.

De grote vier
En hoe ziet het er dan uit voor de grote vier, zonder JobTrack wel te verstaan:

Top 10 vacaturesites: week 12 - 2

Tja, die stijging van Nationale Vacaturebank is toch wel heel erg merkwaardig. Maar goed, daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Het lijkt wel of deze site wil laten zien dat het allemaal wel meevalt…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment