De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Vandaag alweer de zesde week van deze nieuwe serie met de aantallen vacatures die volgens de grote vacaturesites in hun respectievelijke databases zitten.

En deze week geeft vooral een positief en hoopvol beeld. Maar laten we vooral waken niet in dezelfde massa euforie te vervallen als de VS.

Laat ik eerst even de aantallen van vandaag behandelen:

De grote vier: aantal vacatures

Het herstel van Werk.nl zet zich dus door; ondanks de beschikbaarheidsproblemen van de afgelopen dagen. Ook als is het maar iets meer dan 1.000 vacatures.

Nationale Vacaturebank daalt licht; rond de 500 vacatures. Ook Totaljobs laat een beperkte terugval zien; in dit geval met minder dan 500 vacatures.

En Monsterboard blijft vrijwel onveranderd; hoewel deze week wel net onder de 30.000 grens.

Een vergelijking met JobFeed
Een beoordeling van de betrouwbaarheid van deze cijfers kan gedaan worden door het aantal nieuwe vacatures van de afgelopen 60 dagen (volgens JobFeed) ter vergelijken met de bovenstaande aantallen.

Dit zou min of meer vergelijkbare aantallen moeten geven moeten zijn; tenslotte staan vacatures in het algemeen zo’n 60 dagen op een site.

En dat ziet er zo uit:

De grote drie: aantallen volgens JobFeed

Vacature aantallen volgens JobFeed

De trend en de daling is min of meer gelijkvormig met de aantallen die de sites zelf presenteren. Dus dat is zonder meer correct. Alleen de aantallen zijn nog steeds fors verschillend voor Totaljobs en Monster.

Onderstaande de vacatures per week van de drie verschillende sites over de afgelopen 13 weken:

Vacatures per week: week 44 - 3 Het beeld is ziet er dus positief uit; het aantal vacatures zit duidelijk in de lift!

Geef een reactie