NVB weet mijn locatie. Ook op Internet!

Meldde ik gisteren dat Nationale Vacaturebank een applicatie op de iPhone heeft gelanceerd; vandaag een nog veel waardevoller bericht:

image

Dit is dus wat ik zie als ik naar de homepage van Nationale Vacaturebank ga! Wie ziet het niet?

De postcode is, op basis van het IP-adres, al ingevuld! En daar hoefde ik niets voor te doen. Dat is interessant!

Wat zit hierachter? De volgende gedachte:

Uit onderzoek is gebleken dat de geografische locatie voor de werkzoekende één van de belangrijkste zoekcriteria is. Met de ontwikkeling van beide location based services verhoogt NationaleVacaturebank.nl het gebruiksgemak en de relevantie voor de gebruiker.

Kijk! Relevantie voor de werkzoeker. Daar hou ik van. Wat ik jammer vind is dat ik in bovenstaand geval niet op basis van nabijheid tot de postcode vacatures te zien krijg als ik geen Straal kies. Want dat is dan wel een beetje mijn verwachting.

Nou biedt dit natuurlijk ook buitengewoon waardevolle informatie voor Nationale Vacaturebank. Want ze kunnen nu voor iedere bezoeker exact bepalen op welke criteria wordt gezocht; in relatie tot de 4-positie postcode. En op die manier zou je op termijn nog veel meer ondersteuning aan werkzoekers kunnen bieden.

Maar een potentieel waardevolle stap waarbij ik benieuwd ben hoe deze door werkzoekers wordt gevonden.

Overigens ontdekte ik gisteren dat deze koppeling thuis niet werkt. Volgens Nationale Vacaturebank is daar reden voor:

Gebruiker heeft een IP-adres die valt binnen een onbekende reeks. De kans dat een IP adres niet bij ons bekend is  5%

Dat heb ik weer, behoor alweer bij een kleine minderheid. Maar goed, ik ben ook niet op zoek naar een baan…

Geef een antwoord

8 Comments