Online referral services in Nederland: de harde cijfers

Vandaag alweer de vijfde aflevering naar de stand van zaken in online referral land. Op dit moment zijn er drie actieve  online referral partijen: Spotajob, Zubka en FriendhunterUsersix en Goozup lijken al tijden schijndood en worden niet langer meegenomen. Jobadvisor is nog altijd niet verschenen. En komt misschien wel nooit…

Hoe staan de online referral services ervoor na Kerst en Oud en Nieuw? Hebben ook zij dezelfde klappen moeten incasseren als de vacaturesites? We zullen het zo weten!

Logotype Spotajob

Spotajob heeft 106 vacatures (was 91) en EUR 197.500 aan bonussen (was 178.500). Het aantal spotters is onbekend. Zowel vacatures als bonussen laten dus een behoorlijks stijging zien.

Logotype Zubka Zubka heeft op dit moment 448 vacatures  (was 1.024) en EUR 448.000 aan bonussen (was meer dan EUR 1 miljoen). En dat is meer dan een halvering van het vacature-aanbod. Een gigantische daling. Het aantal connectors is onbekend.

Logotype Friendhunter Friendhunter heeft op dit moment 107vacatures (was 92); 887 netwerkers (was 805) en een bedrag van EUR 112.402 aan bonussen (was 96.650). Net als vorige week een keurige groei op alle fronten.

Conclusie?
Opvallend is de gelijke groei bij zowel Friendhunter en Spotajob en het feit dat beide site qua aantal vacatures vrijwel even groot zijn.

Maar het meest opvallende is natuurlijk de halvering van het vacature-aanbod op Zubka. In een maand tijd van meer dan duizend naar ruim 400 is een ongezonde ontwikkeling. En dat betekent dat hier iets bijzonders aan de hand moet zijn. Waarover later meer.

Geef een reactie