Vacaturesite top 10: We zitten in de lift!

Vacauremonitor Nadat de vorige week de weg naar boven duidelijk was ingeslagen zet die groei deze week nog eens versterkt door. Oftewel, het is niet allemaal kommer en kwel in ons kleine kikkerlandje.

Het aantal nieuwe vacatures komt deze week op … meer dan 90.000 vacatures! Natuurlijk nog veel te laag, maar naar omstandigheden niet bepaald slecht.

De wekelijkse top 10
Voor deze week is dit het rijtje toppers:

Vacaturesite top 10: week 2 - 4 

Nou, in de top is vooral sprake van sterke groeicijfers. Nationale Vacaturebank (+1,1%), Monsterboard (+1,1%) en Werk.nl (+1,1%) laten alledrie een even sterke groei zien.

Maar waar groeiers zijn, vind je ook dalers. En die dubieuze eer valt ten deel aan JobTrack (-0,2%) en vooral totaljobs (-0,6%).

Vacaturekrant (-0,3%) laat een klein verlies zien; Dovajobs (+0,5%) en Randstad (+0,2%) zitten duidelijk in de lift. En Careerbuilder is gelukkig weer terug in de top 10; met stip op plaats 9.

En dat betekent dat Werkenbijdeoverheid het heilige der heiligen heeft moeten verlaten; de rode lantaarn wordt overgenomen door Content (-0,3%).

De grote vier
En dan nog het beeld van de grote vacaturesites:

Vacaturesite top 4: week 12 - 4 Nou, het ziet er toch naar uit dat Nationale Vacaturebank de weg omhoog echt weer heeft gevonden. Net als Monsterboard trouwens. En Werk.nl. De enige die nu al twee weken achtereen een daling laat zien is Totaljobs. Leek deze site weken geleden nog een bedreiging voor Nationale Vacaturebank te vormen; nu komt Werk.nl ineens akelig dichtbij…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment