De aanhouder heeft gewonnen

Bijna twee weken geleden werd ik gecontacteerd door een headhuntersagency met de vraag om bij hun op sollicitatiegesprek te komen. Ik had hun toen netjes medegedeeld dat ik (nog) niet voor dergelijke functies openstond, maar een dergelijk koppige houding botst met de huidige realiteit:

1. Het is niet evident om momenteel een nieuwe baan te vinden (laat staan van functie/koers veranderen).

2. Met mijn nieuwe CV-titel (dank aan Tessa) krijg ik meer gerichte respons, maar mijn inziens niet voldoende voor een ‘goede afloop’.

Daarom ga ik mijn instelling bijstellen: vanaf nu sta ik ook open voor commerciële rekruteringsposities! Te beginnen met een interview met betreffend headhuntersagency voor morgen. [wordt vervolgd]

Geef een reactie

8 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  ik zou er gewoon open in gaan. Misschien dat je vooraf denkt dat het niet je ding is, maar blijkt er toch een andere inhoud aan de functie te zitten dan je verwacht had. Maar blijf wel eerlijk tegen jezelf: als het niet is wat je wilt, doe het dan niet.

 • Sandra
  says:

  Ik denk dat het altijd goed is om je opties open te houden. Dus, als een werkgever interesse heeft in je profiel, altijd open staan voor een eerste gesprek. Tenzij, natuurlijk, je al zeker weet dat zelfs als je nog 2 maanden zonder job zit je dit niet aan zal nemen.

  Het kan namelijk altijd zo zijn dat de job inhoud toch anders is dan je van te voren verwacht had. Of dat de groei mogelijkheiden en/of salaris zo goed is dat het werk niet direct uitmaakt.

  Als ik het goed had begrepen zoek je iets in de HR. Heb je ook al gekeken naar bedrijven die volledige HR services aanbieden incl. payroll etc? Zij doen ook search en selectie meestal, maar hebben toch meer weg van een HR functie dan een headhunter agency.

  Anyway… success!

 • Ruben @ Freep
  says:

  Lijkt me echt een goed idee om over functies te gaan praten die je eigenlijk niet wil (en daar dan ook nog over bloggen). Hoe lang ben je nu eigenlijk bezig met zoeken? Take it easy, take a sisi!!