Assessment-online, taal is een groot goed

Logo Assessment-online Vandaag kreeg ik weer eens een ‘bedelbrief’; Dit keer van de site Assessment-online die in ruil voor een banner op RecruitmentMatters 40% van elke aankoop wil betalen.

Even los van het feit hoe ze dit denken te kunnen garanderen en het feit dat ik nooit reclame op RecruitmentMatters zal plaatsen is de bedelbrief ook nog eens knap armoedig.

Zoals uit onderstaande zinsnede mag blijken:

[…] wij hebben nu een nieuw product ontwikkeld ter voorbereiding op het sollicitatiegesprek en we zijn nue bzeig met de promotie […]

Als je probeert je product te slijten; doe dat dan in ieder geval in fatsoenlijk Nederlands. Dat vergroot de kansen op succes toch aanzienlijk.

Maar afijn, als ik zo’n maitlje krijg ga ik ook even kijken wat de site achter dat mailtje is. En dan blijkt dat de taalfouten zich niet beperken tot de bedelbrief:

Homepage detail Assessment-onlineKlinkt als een armoedige vertaling; en dat wordt nog eens versterkt door de Voorwaarden, Condities & Details. Wat te denken van deze zin:

De materialen die op de Website staan worden geleverd assessment-online als een betaalde of gratis dienst aan u voor niet-commerciëel, persoonlijk gebruik op de basis van "als in voorraad" en mag door u alleen voor informatieve doelen gebruikt worden.

Ligt het aan mij, of snapt niemand dit?

Maar het kan nog veel erger; want wat te denken van dit misbaksel:

Assessment-online geeft geen enkele uitdrukkelijke of impliciete verklaring of garantie betreffende de Website van assessment-online, en wijst die uitdrukkelijk van de hand, met inbegrip en zonder beperking van de accuraatheid, volledigheid of betrouwbaarheid van de tekst, de grafische voorstellingen, koppelingen, producten en diensten en andere zaken waar toegang toe verkregen wordt vanuit of via de Website, of dat in de Website geen onderbrekingen, fouten, virussen of andere schadelijke componenten zullen voorkomen assessment-online.

En wat dan te denken dat Assessment-online feitelijk aangeeft dat er virussen of schadelijke componenten op de site kunnen voorkomen? Toch ook een aantrekkelijk vooruitzicht…

Geef een antwoord

1 Comment