Favoriete werkgevers: Microsoft

Beker 31e plaats Na een korte pauze dan nu toch weer door met de serie over favoriete werkgevers. En ik pak de draad op met Microsoft. Zij is namelijk de nummer 31 uit het Intermediair Imago Onderzoek 2008.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

De homepage
Dit is de homepage van Microsoft:

Homepage MicrosoftNou, niet veel in het zicht. Maar dat komt misschien wel door de recent aangekondigde ontslaggolf bij Microsoft. In de navigatie is onder Over Microsoft de link Vacatures te vinden. En below the fold is ook nog een link Werken bij Microsoft verstopt. Overigens leiden deze twee zeer verschillende links naar exact dezelfde locatie:

Wervingssite Microsoft Een erg witte wervingssite met een bizarre ‘tag cloud’-achtig rechterbovenhoekje. Als je daar dan op een blokje klikt zie je het volgende:

Tag cloud

Ik weet niet precies wat ik daar nou weer mee moet…

Informatie
Tsja, informatie… Dat zal dan wel onder het kopje Wie zijn wij zitten:

Microsoft: Wie zijn wij En die laat dus een 18-tal hoofden van Microsoft medewerkers zien. En achter elk hoofd zit een soort weblogje; in de meeste gevallen is de content ondertussen sterk verouderd; en in een enkel geval zelfs helemaal leeg:

Microsoft: detail pagina Daar leer je lekker veel van over het reilen en zeilen bij Microsoft…

En dat was het dan ook wel. Als het over informatie gaat tenminste.

Solliciteren
Dan maar gewoon meteen door met een sollicitatie; en ik kies maar eens voor de functie van Senior projectmanager. Om vervolgens van mijn stoel te vallen van verbazing:

image

Want het begint met Wat laat jij ons zien? Met vervolgens diezelfde merkwaardige kreten als de blokjes op de wervingssite.

Het zal wel aan een andere generatie gericht zijn, zal ik maar denken…

Overigens hoef je geen van de checkboxes in te vullen, blijkt na een korte test. Afijn…

 

 

 

 

 

 

Na op Verstuur te hebben geklikt krijg ik dit te zien:

Response op online sollicitatie

Wel weer prettig en persoonlijk. Afgezien van de volstrekt obligate en volstrekt waardeloze “spoedig iets van ons horen” zinsnede. Nou eens kijken hoe de e-mail eruit ziet.

De e-mail
Oke, die kwam er dus niet. De boodschap hierboven was dus blijkbaar de e-mail in de optiek van Microsoft. Of er is iets misgegaan…

Conclusie
Een buitengewoon armoedige wervingssite die absoluut geen informatie geeft aan werkzoekers. Een volledig mislukte poging tot het modisch omarmen van sociale media zonder enige follow-up. Te droevig voor woorden.

Geef een reactie

1 Comment