Vacaturesite top 10: Stagnatie?

Vacaturemonitor Vorige week was er natuurlijk goed nieuws te melden. Tenslotte stond de vacatureteller stil op meer dan 90.000 vacatures. En dat is toch niet slecht gezien alle gloom en doom berichten.

Maar deze week is het vervolg van die groei slechts zeer beperkt. Want het aantal nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken komt niet verder dan ruim 94.000. En da’s niet zo goed…

Wat nog minder goed is; het aantal nieuwe vacatures in de vorige week ligt lager dan twee voorafgaande weken daarvoor. Wat toch duidelijk op stagnatie lijkt te duiden. En het feit dat de verslechterende economie zich steeds duidelijker laat gelden.

De wekelijkse top 10
Voor deze week is dit het rijtje toppers:

Vacaturesite top 10: week 3 - 5

En Nationale Vacaturebank (+1,1%) blijft crescendo gaan. Ging het maar net zo lekker met VNU Media / 3i!

Monsterboard en Totaljobs verliezen bieden 0,3%, terwijl Werk.nl (+0,1%) heel licht groeit. Waardoor deze laatste in ieder geval weer op de vertrouwde 4e plaats staat.JobTrack (-0,1%) verliest marginaal.

In de middengroep verliest Vacaturekrant (-0,2%), Randstad (-0,2%) en Careerbuilder (-0,1%). De enige groeier is Dovajobs (+0,1%).

Als hekkesluiter is deze week Werkenbijdeoverheid terug; wat betekent dat Content de top 10 uit is gevallen. Deze twee sites wisselen elkaar met regelmaat af.

Nou, in de top is vooral sprake van sterke groeicijfers. Nationale Vacaturebank (+1,1%), Monsterboard (+1,1%) en Werk.nl (+1,1%) laten alledrie een even sterke groei zien.

Maar waar groeiers zijn, vind je ook dalers. En die dubieuze eer valt ten deel aan JobTrack (-0,2%) en vooral totaljobs (-0,6%).

De grote vier
En dan nog het beeld van de grote vacaturesites:

Vacaturesite top 4: week 12 - week 5

Nationale Vacaturebank lijkt voorlopig als enige in staat de zwaartekracht te weerstaan. En heeft zich op eigen kracht weer boven de 15% grens weten te tillen.

Des te opmerkelijker aangezien de andere site zich met moeite staande weten te houden! Totaljobs lijkt zelfs door het niveau van Werk.nl heen te zakken. En dat zou toch wel een heel droevig moment zijn…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie

1 Comment