Vacaturesites in januari: zeer wisselend beeld

stopwatch En hoe is het met de vacaturesites gegaan in januari? En dan heb ik het even niet over vacature-aantallen, maar over zaken zoals beschikbaarheid en performance.

Want december 2008 was op dat terrein bepaald geen onverdeeld succes. En het nieuwe jaar lijkt niet echt voor een verbetering te hebben gezorgd.

Zo zien de cijfers er voor januari 2009 uit:

vacaturesites, januari 2009 

En wat als eerste opvalt is dat Stepstone de laatste plaats van Megajobs heeft overgenomen. Wat toch wel opvallend is; maar niet geheel verrassend. En Megajobs staat zelfs niet op de voorlaatste plaats; want die plek wordt ingenomen door Werkenbijdeoverheid.

Maar wat ik wel zeer verrassend vind is de buitengewoon lage score van NUwerk.nl. Na maanden van uitzonderlijk goede scores is deze site ineens in de onderste regionen te vinden. En dat komt door een paar ferme uitvallers eind januari:

Uptime NUwerk.nl januari 2009 Eens zien of NUwerk in deze nieuwe maand laat zien of hier sprake is van een incident of dat er mogelijk iets anders aan de hand is.

Overigens laten alle overige sites een zeer fraai beeld zien; alles boven de 99,9% aan uptime. Dus het is zowel vriezen als dooien de afgelopen maand.

Geef een reactie