De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank In de serie aantallen vacatures van de grote vacaturesites gaan we deze week door met het volgen het vacatureverloop op Nationale Vacturebank, Monsterboard, Werk.nl en Totaljobs.

Deze week is laat een wat minder positief beeld zien dan in de afgelopen week. Maar dat viel na alle berichten over dalende vacature aantallen feitelijk wel te verwachten.

Laat ik eerst even de aantallen van vandaag behandelen:

Grote vier: vacature aantallen week 5 

En dat gaat dus allemaal omlaag. Hoewel alleen Monsterboard in dit geval meer dan 1.000 vacatures daalt. De rest houdt de schade beperkt.

Overigens ziet het beeld van de vacatures per week (JobFeed) voor de grote drie er zo uit:

Vacatures per week volgens JobFeedDe vacatures rechts van de rode lijn worden gebruikt om een berekening te maken van het aantal vacatures wat op basis van JobFeed door de sites zouden moeten worden getoond. En dat komt deze week als volgt uit:

Aantallen volgens JobFeed

Nationale Vacaturebank komt met haar aantal heel dichtbij de op de site getoonde aantallen; Totaljobs blijft hierbij achter en Monsterboard toont een aanzienlijk hoger aantal.

Overigens valt uit bovenstaande grafiek ook af te leden dat Totaljobs in de komende week/weken nog verder af zal glijden, tenzij het aantal nieuwe vacatures ineens explodeert.

Daarentegen lijkt Nationale Vacaturebank een iets zonniger toekomst tegemoet te zien. Monsterboard lijkt een stabiele koers te varen; zonder al teveel veranderingen.

Geef een reactie