Google is dominant, maar niet zo extreem in de VS

Een aardig onderzoekje van Forrester naar de merktrouw van Amerikaanse gebruikers bij het gebruik van zoekmachines. En dat valt, tot mijn verbazing, nog behoorlijk tegen:

image Slechts 20% van de Amerikanen gebruikt dus uitsluitend Google! En het aanbod is nog redelijk uitgebreid; want naast Google, Yahoo en MSN zijn daar ook nog AOL, ISP en ASK.com die een ‘meetbaar’ marktaandeel hebben.

Overigens blijkt 57% van de Amerikaanse gebruikers vooral Google te gebruiken als zoekmachine. Maar toch…

Volgens heeft Google in Nederland toch een aanzienlijk groter marktaandeel als de zoekmachine voor gebruikers. Ondanks het feit dat Yahoo! een van mijn startpagina’s is bij het opstarten van mijn browser heb ik nog nooit gebruik gemaakt van hun zoekmachine.

Geef een reactie