Linkedin gaat head-to-head met XING in Duitsland

image Zou het aantrekken van Jason Goldberg door XING de trigger zijn geweest voor Linkedin om een Duitse versie te lanceren? We zullen het nooit weten. Maar het is een feit dat Linkedin sinds kort een Duitse variant aan de man probeert te brengen.

En dat in het land van XING! Daar zullen ze in Duitsland vast niet blij mee zijn. Hoewel XING allang de ambitie zal hebben opgegeven om Linkedin naar de kroon te steken is het toch minder aangenaam om door de koning op eigen terrein te worden aangevallen.

Met de zich verdiepende recessie mogen zowel vacaturesites als business social networks zich in een groeiende populariteit verheugen. En voor zowel Linkedin als XING gaat dat op:

Compete: vergelijking Linkedin en XINGAlleen is het verschil in omvang natuurlijk wel redelijk dramatisch. En dan ook nog eens een aanval in het thuisland. Ik ben benieuwd wat XING hier tegenover denkt te kunnen stellen.

Geef een reactie