Favoriete werkgevers: Ministerie van Justitie

Beker 30e plaats Na Defensie is Justitie het tweede ministerie dat als favoriete werkgever voorkomt in het Intermediair Imago Onderzoek 2008. En waar Defensie op plaats 42 staat; heeft Justitie beslag gelegd op plaats 30.

De eisen aan de wervingssite van een populaire werkgever zijn hoger dan die van minder bekende werkgevers. Als deze populaire werkgevers zich tenminste rekenschap geven van de impact van hun wervingssite.

De homepage
Die ziet er zo uit:

Homepage Ministerie van JustitieRetesaai, precies wat ik me bij een website van een Ministerie van Justitie voorstel. En een link Werken bij Justitie is evenmin direct zichtbaar; het is slechts 1 van de vele links onder de navigatie-optie Organisatie:

image

Daar staat het; bijna onderaan: Vacatures. Als ik daar naar toe ga krijg ik het volgende te zien:

Justitie: Vacatures Afgezien van de zinloze herhaling van de koptekst Vacatures is hier niet veel te vinden. Afgezien van een aantal links naar andere sites; zoals Werkenbijhetrijk. Maar er is ook een link Werken bij een Justitiele Jeugdinrichting; dus laat ik daar maar eens gaan kijken.

En dat ziet er zo uit:

Actiesite Justitiele JeugdinrichtingenEen stuk aantrekkelijker dan de site van Justitie zelf. En met een linker navigatie met alle relevante informatie plus een drietal functies die blijkbaar veelgevraagd zijn dominant in beeld. Elk van deze drie functies is een video met een uitleg van de inhoud van de functie. Door acteurs overigens.

Overigens kan je direct door naar de functie-omschrijving en vervolgens naar een sollicitatieformulier.

Informatie
Nou, hier is heel wat informatie te vinden; inclusief video’s over allerlei aspecten van het werk in een jeugdinrichting:

Rondleiding

Het zijn overigens video’s met acteurs; dus een echt authentiek beeld is het niet.

Naast deze video’s is er uitleg over de teamsamenstelling op een jeugdinrichting en over het jeugdige publiek wat in zo’n inrichting zit. Heel gezellig…

Al met al is er de nodige informatie te vinden; en mocht je vragen hebben, dan kan je deze ook via de site stellen.

De sollicitatie
Netjes; er wordt op basis van mijn IP-adres aangegeven dat er drie jeugdinrichtingen in mijn buurt zitten:

VacaturesHelaas wordt niet aangegeven of er daar ook vacatures zijn. Da’s weer een gemiste kans natuurlijk. Als ik overigens op een locatie op de kaart klik krijg ik dit te zien:

SollicitatieIk kan dan vervolgens een open sollicitatie (?) versturen. Wat ik natuurlijk heb gedaan.

De e-mail
Tja, dat is er een van de ergste soort:

imageDe gegevens die ik heb ingevuld worden hier allemaal herhaald. Waar slaat dat in godsnaam op. Weg ermee. En vervolgens een aspecifieke tekst zonder enige termijn of duidelijkheid. 100% gebroddel.

Conclusie
De actiesite van het Ministerie van Justitie is zeer behoorlijk, maar de afsluiting; via de e-mail is van een abominabel niveau. Volstrekt onwaardig met het imago van een favoriete werkgever.

Geef een reactie