Hoe zou het toch met Clickbeurs zijn gegaan?

Clickbeurs mannetje Voor wie het alweer vergeten is; Clickbeurs had in november 2008 een tweede ‘verschijning’; waarschijnlijk door de sterk tegenvallende resultaten over mei 2008…

Natuurlijk gaf Totaljobs daar een ander beeld van; want volgens Totaljobs werd de Clickbeurs in november 2008 voor de vierde keer met succes georganiseerd [..] Hoewel niemand daar natuurlijk intrapt is de grote vraag: Hoe is die november editie nou eigenlijk verlopen?

En daar blijft het voorlopig angstvallig stil; want hoewel we ondertussen lweer zo’n drie maanden zijn verlopen, is er nog geen enkele informatie door Totaljobs naar buiten gebracht.

En je zou toch verwachten dat Totaljobs haar successen met ons zou willen delen. De vraag is dus op zijn plaats: Was de november Clickbeurs eigenlijk wel het succes dat Totaljobs vooraf heeft voorspeld?

De voortekenen zijn natuurlijk weinig gunstig; want dit waren de bezoekcijfers van de voorgaande edities van Clickbeurs:

Bezoekersaantallen ClickbeursVan 200.000 bezoeken in 2006 naar 72.500 in mei 2008. Oftewel; in een rechte lijn naar beneden.

Maar was november ook niet al een maand waarin de gevolgen van de credit crunch volop oversloegen naar de echte economie? Jawel, ten dele althans. Dus dat zou in ieder geval een wat gunstiger beeld moeten geven. Toch?

Hoe dan ook, Totaljobs houdt de kaken stijf op elkaar. En dat laat toch het ergste vermoeden…

Geef een reactie

5 Comments
 • Michel Rijnders
  says:

  Met alle extra aandacht die er voor deze clickbeurs geweest is is het helemaal een teken aan de wand dat de lijn naar beneden blijft gaan. En het aantal reacties lijkt mij inderdaad wat overdreven. Het lijkt mij eerder dat dat aantal het aantal vacatureviews is.

 • Marc Drees
  says:

  @Michiel,

  Met dank! Dat betekent overigens een beter resultaat dan in mei 2008; want als mijn geheugen mij niet in de steek laat was de november editie slechts twee weken.

  En we kunnen weer eens lekker gaan rekenen met die conversiecijfers.

 • Michiel Paes
  says:

  Hi Marc,

  Heb even voor je nagevraagd bij Totaljobs. Het blijkt dat 68537 mensen de beurs bezocht hebben, 1500 vacatures stonden geplaatst waarop ze 98982 reacties ontvingen, wat een conversie van 1,23 betekend. De kaken zijn dus wat losgekomen 😉

  gr. michiel