Careerbuilder is van Gannett

Logotype Gannett Medio december beschreef ik de aparte positie van Careerbuilder als gevolg van de ondergang van de Chicago Tribune. Deze inmiddels failliete uitgever bezat namelijk zo’n 41% van de aandelen van Careerbuilder. Dacht ik…

En dat gaf me de inspiratie om heerlijk te speculeren over het lot van Careerbuilder. Terwijl op dat moment Gannett allang een meerderheid van de aandelen had verworven.

Want op 3 september 2008 had Gannett al aangegeven 10% van de aandelen van het toen nog voor zijn bestaan vechtende Tribune te hebben over genomen… Waarmee Gannett een controlerend aandeel van 50,8 in Careerbuilder had verworven.

Wat voor Gannett overigens aanleiding is om in de jaarcijfers over 2008 de resultaten van Careerbuilder voor 100% in haar boeken te laten verschijnen. En met een rampjaar als 2008 achter de rug in de advertentiemarkt is dat natuurlijk geen slechte keuze.

Overigens betaalde Gannett voor die 10% van Careerbuilder de som van $ 135 miljoen. Waarmee Careerbuilder dus zo’n slordige  $ 1,5 miljard waard is. Of was? Want ook Careerbuilder heeft de effecten van de economie gevoeld…

Geef een reactie