Online referral services in zwaar weer?

image Met een ander economisch klimaat wordt blijkbaar ook sneller duidelijk hoe de vlag ervoor hangt bij bepaalde online initiatieven. Zo ook bij online referral services.

techTribe is een Engelstalig carrière portal in India met als onderliggend business model een online referral service. En eind januari stelde Rohit Agarwal (CEO): The model for referral recruitment as we had planned is not working out.

Niet echt verrassend natuurlijk; en al helemaal niet in een markt waar de machtsbalans weer tijdelijk richting werkgevers slingert. Die dus aanzienlijk minder noodzaak en behoefte hebben om te betalen voor referrals.

En wat natuurlijk nog fundamenteler is; online referrals zijn een soort contradictio in terminis. Wat door techTribe op de harde manier is ontdekt:

techTribe had expected online model to help in automating the referrals, which would help in scaling up the business. But referrals continue to be a manual process, and thus making it a less scalabale business.

Nou, da’s niet echt nieuw… Maar mogelijk wel een wake-up call voor alle andere online referral services.

En techTribe? Die staat nu te koop…

Geef een reactie

3 Comments