De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bankEn natuurlijk is ook deze week een aflevering in de serie aantallen vacatures van de grote vacaturesites. Waarbij gekeken wordt naar het verloop van het aantal vacatures op Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Werk.nl en Totaljobs.

Met deze keer een nogal variabel beeld waarbij zowel groei als krimp is waar te nemen. en dat ziet er zo uit:

Aantallen week 6

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures is dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens Jobfeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Het blijft toch verbazingwekkend hoezeer de cijfers van Monsterboard afwijken van de cijfers die volgens Jobfeed op deze site moeten staan. En dat terwijl de cijfers voor Nationale Vacaturebank en Totaljobs vrij accuraat blijken te zijn.

De meest waarschijnlijke verklaring is dat de Monsterboard vacatures in meerdere categorieen van hetzelfde zoekcriterium voorkomen. Dit heeft namelijk tot gevolg dat het aantal voorkomens voor alle categorieen hoger uitvalt dan het feitelijke aantal vacatures.

Overigens laten Werk.nl en Monsterboard een kleine groei zien ten opzichte van vorige week terwijl Nationale Vacaturebank en Totaljobs een kleine daling laten zien.

Overigens is dit het verloop van het aantal vacatures in de tijd; op basis van de opgave van de vacaturesites zelf:

Vacatureaantallen grote vier: week 50 - 6 Hierbij is vooral opvallend de continue daling in het aantal vacatures bij Totaljobs. Het lijkt wel of naast de marketing afdeling ook de sales afdeling in Nederland is gedecimeerd.

Geef een reactie