JobFox zonder verkopers

JobFox is volgens eigen zeggen de snelst groeiende vacaturesite in de VS:

JobFox, statement op homepageNou zal er ongetwijfeld een creatieve berekening te vinden zijn om deze claim te ondersteunen. Maar wat zeker niet groeit is het personeel van JobFox.

En wie moeten het pand vooral verlaten? De verkopers… En dat klinkt wel heel bijzonder; want hoe kan je nou groeien als je geen verkoopapparaat hebt?

In december 2008 was er een eerste ontslagronde; zeven verkopers vlogen de tent uit. En toen verkondigde de PR-man van JobFox met veel bravoure het volgende: No further workforce adjustments are expected.

En dit keer is het John McGovern (CEO) die de aankondiging doet. Waarbij hij aangeeft dat per kantoor de verkoopafdeling van 3 – 6 man wordt gereduceerd naar 1 – 3 man. Volgens Cheezhead betekent dat een ontslag van zo’n 30 verkopers.

En let op; JobFox kan het niet laten. Want wat zegt McGovern?:

To preemptively set the record straight: We have no plans to reduce the size of our product development team, our job seeker advertising budget, or our partnership endeavors

Nou is dit een interessante mededeling. Volgens Cheezhead zegt McGovern hiermee dat er geen verdere ontslagen vallen. Maar ja, dat was ook al eerder gezegd.

En volgens mij is het veel interessanter wat hij niet zegt. Want alleen de medewerkers binnen productontwikkeling lijken bij JobFox hun leven zeker te zijn. De rest staat nog een onzekere toekomst te wachten.

En dat wordt nog eens versterkt door McGovern’s observatie met betrekking tot de economie: No one can say how long this cycle will last, although my personal belief is that we’re closer to the beginning than the end

Dat belooft weinig goeds voor de rest van het verkoopapparaat…

Geef een reactie