Twitter is fan-tas-tisch

Aliza Sherman vroeg zich 9 februari het volgende af: Twitter: Productivity Tool or Time Waster? Laten we beginnen met een manifest voor Twitter. Dan komen die negatieve punten, zoals beschreven door Sherman, later.

Twitter is:

 1. to-the-point
  Je hebt slechts 140 karakters tot je beschikking. Ervaren twitteraars weten in dat kleine tekstvakje gevatte boodschappen te vatten. En zijn, naar mijn bescheiden mening, ook in het echte leven beter in het geven van efficiente informatie.
 2. een filter
  Volg Twitteraars uit je vakgebied. Lees wat zij zeggen te lezen en blijf up to date.
 3. het antwoord
  Het principe van wisdom of the crowd gaat hier helemaal op. Of ik nu een vraag heb over een weigerende browser of over huisvesting, er is altijd wel iemand die het antwoord weet.
 4. een geheugensteun
  Een Twitter-applicatie als Timer is gewoon handig.
 5. alert
  Niets missen over een thema of een bepaald figuur? Twilert houdt het voor je bij!
 6. een netwerk
  Meer nog dan LinkedIn en Hyves, toch echt netwerksites, is Twitter een netwerk. Eén die ook goed ingezet kan worden voor communicatie tussen collega’s, meer nog dan e-mail. Dat is, voor diegenen die Twitter omarmt hebben.
 7. viraal(ig)
  Ontdek de kracht van de retweet. En: return the favor.
 8. zeer gebruiksvriendelijk
  Je kunt een tweet de wereld insturen via je iPhone, per sms, en via je desktop met Tweetdeck. Tel daarbij op dat je meerdere accounts tegelijk gebruiken met Twhirl en dat je natuurlijk ook nog ouderwets via ‘het web’ kan tweeten en je hebt een ding waar je niet zonder hóeft te kunnen.
 9. geïntregreerd
  Veel websites en sociale netwerken intregreren Twitter en haar diensten, veel mensen weten hoe ze het moeten gebruiken en hoeven niet kennis te maken met weer een nieuwe tool.
 10. liefde
  Zie de traffic op je site de pan uit schieten na een tinyurl’tje die kan op. Twitteraars zijn lief.

Morgen (same time, same place) de Twitter-afzeik-blog.

Geef een antwoord