CopyGator houdt illegaal content kopiëren in de gaten

Logo en logotype CopyGator Sinds enige tijd gebruik ik CopyGator, een site die in de gaten houdt of andere sites content van RecruitmentMatters gebruiken zonder een passende verwijzing naar de originele content.

En hoewel deze service volgens mij niet volledig dekkend is, krijg ik toch heel fraaie resultaten te zien. Voor niets, en met slechts een minimale initiële inspanning.

Het enige wat je namelijk hoeft te doen is de feed van je weblog bij CopyGator op te geven. En de site doet de rest.

En ik krijg via CopyGator inzicht in welke site eventueel ongepast content hebben ‘geleend’ van RecruitmentMatters. Zoals onderstaande situatie aantoont:Mogelijke copycat

Mogelijk heeft de site Messengerlive.org dus content overgenomen. Door op de link Compare te klikken krijg ik vervolgens dit te zien:

Vergelijking artikelen via Compare functie En verdomd, het gaat inderdaad om hetzelfde artikel. Wat overigens slechts voor een klein deel op de site van de kopieerder staat:

Robot weblog MessengerliveWat een of andere robot site is die overal maar content vandaan graait. Dus daar schiet ik niet zoveel mee op.

Maar het gaat om het principe; CopyGator heeft tenslotte deze overeenkomst gevonden ondanks het feit dat slechts een klein deel van de posting was overgenomen. En dat vind ik toch een indrukwekkende prestatie.

En misschien wel een tooltje wat voor anderen als een handige aanvulling in de gereedschapskist past…

Geef een reactie

14 Comments